Darbeci Sisi ile Hüsnü Mubarek arasındaki gizli bağ

Darbeci Sisi ile Hüsnü Mubarek arasındaki gizli bağ

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi askeri darbe ile görevden indiren Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi'nin devrik lider Hüsnü Mubarek ile aile dostu olduğu ortaya çıktı.

Mısır'da gerçekleşen darbe ve ardından yaşanan katliamların ardından Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mubarek'in de serbest bırakılması 'neler oluyor?' sorusunu akıllara getirdi. Ancak çok geçmedi ki darbeci Sisi ile Hüsnü Mubarek'in gizli bağı ortaya çıktı. Meğer, Sisi ile Hüsnü Mubarek aile dostuymuş...

GENERAL SİSİ'Yİ SUZAN MÜBAREK EVLENDİRDİ

Mısır'ın eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in serbest kalacağına dair haberlerin ajanslara düştüğü saatlerde görüşme imkanı bulduğumuz İhvan yöneticisi Mübarek'in serbet bırakılması halinde gösterilerin daha da artacağını ifade etti. Star'ın Mısır'ı yakından izleyen kaynaklardan aldığı bilgiye göre, darbeci general Sisi ile Mübarek ailesinin ilişkileri geçmişe dayanıyor. Mübarek'in eşi Suzan Mübarek bizzat Sisi'yi eşiyle tanıştıran kişi olarak biliniyor.

Sisi'nin Mübarek'in tutuklu bulunduğu süre boyunca ülkedeki tüm gelişmeler konusunda cezaevinde bilgilendirildiği de iddialar arasında.

AKLANAN DİKTATÖR TAHLİYE EDİLDİ

Cunta yönetimi seçilmiş cumhurbaşkanını tutuklarken 30 yıllık diktatörü serbest bıraktı. Hafif Suçlar Mahkemesi'nde görülen yolsuzluk davalarından 'aklanan' devrik diktatör Hüsnü Mübarek dün tutuklu bulunduğu Tora Cezaevi'nden helikopterle askeri hastaneye götürüldü. Mübarek Yüksek Mahkeme'de temyiz sürecinde bulunan 25 Ocak devrimi esnasında cinayete azmettirmek suçundan ise tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecek. Mahkeme, Mübarek'i bu davada suçlu bulmuştu. Ancak, davayı temyize götüren Mübarek tutukluluk süresi iki yılı geçtiği için Mısır kanunlarına göre tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Müslüman Kardeşler darbe yönetimini uluslararası yargıya taşımak için düğmeye bastı. Üst düzey bir İhvan yetkilisi, İstanbul'dan başlatacakları hukuk mücadelesiyle darbecilerin yaptığı katliamların hesabını soracaklarını söyledi.

Star'da yer alan habere göre; Mısır'da yaşanan darbe ve birbiri ardına yaşanan katliamlar, dünya karar vericilerinin sessizliği ile karşılaşırken, Müslüman Kardeşler yetkilileri Mısır'da yaşanan zulmü uluslararası yargıya taşımaya hazırlanıyor. İstanbul'da görüştüğümüz Müslüman Kardeşler yöneticilerinden bir yetkili, başta darbeye karşı uluslar arası adalet arayışı olmak üzere bir dizi girişim için bir trafik başlattıklarına dikkat çekti. Basına uygulanan karartmaya karşı da bir medya kampanyası başlatacaklarını aktaran yetkili, İhvan yetkililerinin birbriri ardına tutuklanması nedeniyle isminin açıklanmasını istemedi. Gerekli önlemleri alarak çalışmalarını sürdüren İhvan yöneticisine, Mısırlı general Amr'ın Fransız Le Monde gazetesine verdiği "30 İhvan yöneticisi ve 500 yardımcısını öldürmek ya da tutuklamak gerekiyor. Mısır 90 milyon, Müslüman kardeşler ise sadece 3 milyon... altı ayda çözeriz" sözlerine de "İhvan, komuta kademesi olmadan da devam eder" cevabını verdi.

ABD-İSRAİL ORTAK YAPIMI

Öte yandan İhvan yöneticisi Başbakan Erdoğan'ın dile getirdiği 'darbenin ardında İsrail var' sözlerinin doğru olduğunu ifade etti. Kendilerinin de darbenin ilk anlarından itibaren bu yönde düşündüğünü belirten yönetici bu görüşlerini ilk andan itibaren dile getirdiklerini de hatırlattı.

'ŞEHİTLER CUMA'SINA ÇAĞRI

Öte yandan cunta yönetiminin İhvan üyeleri ve yöneticilerine yönelik başlattığı sürek avı da devam ediyor. Dün iki İhvan üst düzey yöneticisinin daha tutuklandığı bildirilirken Müslüman Kardeşler ise darbeye karşı sivil direnişe devam çağrısı yaptı. İhvan'dan yapılan açıklamada bugünkü Cuma Namazı sonrası 'Şehitler Cuması' sloganıyla darbecilere karşı direniş çağrısı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.