Darbeci Sisi yönetimi kitap yakmaya başladı

Darbeci Sisi yönetimi kitap yakmaya başladı

Mısır'daki cunta yönetimi, Müslüman Kardeşler'in düşüncesini içerdiği gerekçesiyle çok sayıda kitabı kütüphanelerden çıkarıp yakıyor!

Mısır'da Sisi yönetimi, Müslüman Kardeşlerle ilişkilendirilen dini ve siyasi kitapları yakmaya başladı.

Müslüman Kardeşler fikriyatını taşıyan kitapların çeşitli kütüphanelerden atılarak yakıldığı bildiriliyor.Yerel bir yönetici olan Samia Mehrez, kitapların, şiddet ifadeleri ve yasaklı İslami örgütlere ait bilgiler içermesi gerekçesiyle tahrip edildiğini savundu.

Reuters'a konuşan Mehrez, geçen hafta gerçekleşen olayda darbe yönetimine ait güçlerin, Hurgada şehrinde yer alan halk kütüphanesinde bulunan, "Kardeşlik kitap ve edebiyat dizisi" adı altındaki eserleri imha ettiğini ifade etti.

Mehrez ayrıca, Muhammed Mursi döneminde kütüphaneye 36 adet kitap bağışlandığını söyledi.

Kütüphanedeki güvenlik görevlisi, tahrip edilen eserler arasında, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan el-Benna'ya ait eserlerin yanı sıra, Hz. Peygamberle ilgili  kitapların bulunduğunu belirtti.

Geçen yıl yapılan askeri darbeyle Sisi başa geçmiş ve Müslüman Kardeşler'in desteklediği, ülkenin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi tutuklanmıştı. Mursi Hala tutuklu bulunurken, binlerce Müslüman Kardeşler destekçisi de yapılan eylemler sırasında katledilmişti.

Mursi'ye yapılan darbeden sonra Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkiler de soğuk durumda.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler