Darbeciler muvaffak olsaydı Sisi gibi büyük katliamlar yapacaklardı

Darbeciler muvaffak olsaydı Sisi gibi büyük katliamlar yapacaklardı

15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan gösteriler, Batman’da 8’inci gününde de devam etti.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Batman’da meydanlara inen halkın nöbeti, 8’inci gününde de tüm coşkusuyla devam etti. Gösterilenin yapıldığı alanda bir konuşma yapan HÜDA PAR Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Olam, darbecilerin muvaffak olması halinde Sisi gibi büyük katliamlar yapacaklarını söyledi.

HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK darbe karşıtı nöbete devam ediyor. Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan Rehber İlahi Grubu sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri ezgilerle halka seslendiler. Meydanda Kürtçe ve Türkçe, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları öne çıktı. Suriyeliler de darbe karşıtı pankartlar açarak tepkilerini dile getirdiler.

“Bu şer topluluğu muvaffak olsaydı tıpkı Mısır darbecisi melun Sisi gibi büyük katliamlar yapacaktı”

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alanda kurulan platforma çıkarak halka hitaben bir konuşma yapan Batman HÜDA PAR Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Olam, “Milletin ne büyük bir badire atlattığını, daha doğrusu karşılaştığımız ve karşı karşıya bulunduğumuz tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gördük. Şayet bu şer topluluğu muvaffak olsaydı, tıpkı Mısır darbecisi melun Sisi gibi büyük katliamlar, belki de daha kötüsünü yapacaktı. Bunlardaki öfke, nefret, kötülük Sisi’ninkinden daha büyük. İnanın bu abartı değil. 250’ye yakın insanı gözlerini kırpmadan acımasızca, hunharca katlettiklerini gördük. Bazı noktaları, kurumları, hatta meclisi bombaladıklarını gördük.” dedi.

Olam, “Yakalanan şahıslar geçmişte savcısıyla suçluyor, hâkimiyle yargılıyor, imam veya abilerinin talimatlarıyla cezalandırıyorlardı. Coğrafyamız bunun ceremesini yıllardır çekmektedir. Hatta son dönemlerde kimileri çıkıp itiraflarda bulunarak işledikleri cinayetleri apaçık anlattılar. Cevzet Soysal cinayeti bunun en açık örneğidir. Ailesinin en yüksek makamlardaki girişimleri kaç yıldır neticesiz kalıyor. Vahşiler, acımasızca katledip onu kimsenin bilmediği yere gömmüşler. Ailesi, hiç olmazsa bir mezarı olsun istiyor. Ama bu tarifi zor terör örgütü, devletin tüm damarlarına yerleştiği için Cevzet Soysal ailesinin çaldığı her kapıyı onlar açıyor, her cadde her sokak adeta onlarda bitiyordu. Evet, bunlar bu ülkeye, bu millete ihanet ettiler. Devlet bir şekilde bunların tahribatlarını ve verdikleri zararları giderebilir. Ama inanın bunlar, tahribatın büyüğünü, zararın alasını aziz İslam dinine verdiler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler