Darbeciler ülkeyi işgal edip dış güçlere teslim edeceklerdi

Darbeciler ülkeyi işgal edip dış güçlere teslim edeceklerdi

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirme yapan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem, darbecilerin asıl amacının, Türkiye'yi işgal edip dış güçlere teslim etmek olduğunu söyledi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimine karşı meydanlara inen vatandaşlardan 250'si şehit olurken, yaklaşık 3 bini de yaralanmıştı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, darbeyi yapmak isteyen kişilerin asıl amaçlarının, Türkiye'yi işgal ettikten sonra dış güçlere teslim etmek olduğunu söyledi.

Gerem, "FETÖ'nün olayı bir darbe değil, bir işgaldi çünkü hiçbir darbede bu vatanın kendi askerleri, topla ve tankla 259 kişiyi şehit edip, yaklaşık 3 bin kişiyi yaralamamıştı. Bu, resmen dış güçlerin desteğiyle yapılan bir işgaldi. FETÖ darbesinin asıl versiyonu aslında tarihte yaşanmıştı. İttihat ve Terakkiciler bu ülkede hilafeti nasıl indirip, İslam'ı ters yüz edip kendi kafalarına göre Batı'nın istediği bir yaşantıyı halka dayattılarsa FETÖ olayı da aynı şekildedir. Onlar o gün yaptılar, başarılı oldular ve birçok insanı idam ettiler. Harf devrimi ile bir hafıza silme olayını meydana getirdiler. Tarih inkılabı dedikleri bir tarihi yok ettiler. Dil ile insanlarımızın konuşma, kültür ve birçok yapısını hafızada sildirdiler. Bugünkü bundan daha beterdir. Niye? Çünkü bugünkü bir işgaldi. Ülkeyi alıp kendilerinin yönetme gibi bir dertleri yoktu. Darbeciler ülkeyi işgal edip, dış güçlere teslim edeceklerdi." dedi."Mevcut tehlikeler için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamız gerekiyor"

Atlatılan darbe girişiminin ardından tehlikelerin hâlâ sürdüğünü dile getiren Gerem, "Darbe atlatıldı ama bu tehlikeler daha atlatılmamış. Biz bitti diye kutlamalar yapıyoruz ama bu tehlikeler hâlâ duruyor. Atlatılmayan tehlikeler için hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamız gerekiyor. Bu sadece hükümete düşen bir görev değildir. Hepimizin görevidir. Eğer bu darbe gerçekleşseydi belki hiçbirimiz burada olmayacaktık. 15 Temmuz gecesi çok acı bir olaydı gerçekten. Çanakkale'de dostumuz ve düşmanımız belliydi ama bu olay farklı. Kurt postuna bürünmüş kuzular gibi senin canını alıyor. Senin verdiğin vergiyle silah alıp, sana sıkıyor. Bu gerçekten de çok zor bir olaydı. Onun için 'Bir daha böyle olaylar yaşanmasın.' diyoruz. Düşmanın adı bellidir. Düşmana karşı tedbirler alırsın ama senden birileri oldu mu çok zor bir şey. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabbim şifalar versin, ailelerine sabırlar ihsan etsin." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler