Darbeye engel olmak için şehit verdik gazi olduk meydanları terk etmedik

Darbeye engel olmak için şehit verdik gazi olduk meydanları terk etmedik

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümü münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı, o gece darbeye engel olmak için şehit verdiklerini, gazi olduklarını ve meydanları terk etmediklerini söyledi.

15 Temmuz'da ABD destekli FETÖ darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, darbe girişiminin arkasında emparyalist güçlerin olduğunu belirtirken, o kanlı gecede darbeye engel olmak için şehit verdiklerini, gazi olduklarını ve meydanları terk etmediklerini ifade etti. 

15 Temmuz darbe girişimi uluslararası emparyalist güçlerin Türkiye’yi Suriyelileştirme projesi olduğunu belirten Erat, "Bu darbede sadece FETÖ’yü görüp de arkasındaki güçleri görmemek elbette ki doğru değildir. Bu darbe girişimi FETÖ’nün eliyle yapıldı. Fakat arkasında emperyalist güçler var. ABD, İsrail ve NATO var. Bunu net bir şekilde görmek gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimini elbette ki bütün kurumlardaki fedakâr ülkesini ve halkını seven insanların direnişi ile beraber bu darbe girişimini Müslüman halk engelledi. Halk o gece sokağa çıktı ve canını siper etti. Bu anlamda 249 vatandaşımız şehit oldu. 2 binin üzerinde gazi var. Dolayısıyla bu darbe girişimini önleyen aslında halk oldu." diye konuştu.

"Darbeye engel olmak için şehit verdik gazi olduk ve son güne kadar da meydanları terk etmedik"

HÜDA PAR olarak 15 Temmuz darbe girişiminde ilk andan itibaren sokaklara çıktıklarını ve darbeye karşı çıkıp halkın yanında olduklarını belirten Erat, sözlerine şöyle devam etti:

"HÜDA PAR, özellikle darbe girişiminin ilk gecesinden itibaren daha Başbakan ve Cumhurbaşkanı halkı sokağa çağırmadan önce HÜDA PAR Türkiye’de bütün teşkilatlarıyla sokağa döküldü ve halkın yanında yer aldı. Bu darbeye engel olmak için şehit verdik, gazi olduk ve son güne kadar da meydanları terk etmedik. HÜDA PAR Türkiye’de bu şekilde meydanları son gününe kadar terk etmeyen belki de en önemli siyasi partilerden bir tanesidir. Özellikle de Genel Başkan Yardımcımız Erdal Elibüyük tankın üzerine çıkmış birisidir. Bu da Türkiye’de siyasi partiler içerisinde bir ilktir. Bundan dolayı Allah’a hamd ediyoruz."

"FETÖ’nün mağdur ettiği insanlar maalesef halen cezaevlerinde"

Sözlerinin devamında, FETÖ’nün İslami kesimden mağdur ettiği binlerce insanın halen cezaevlerinde olduğuna dikkat çeken Erat, "15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Fakat üzülerek şunu da belirtmek istiyorum. Malumunuz bu FETÖ’nün mağdur ettiği özellikle de İslami kesimi mağdur ettiği binlerce insan şu anda cezaevlerinde ve birçoğu düzmece ifadelerle, sahte delilerle cezaevine konulmuştur. Bizim ‘Yusufî’ diye tabir etiğimiz bu insanların mağduriyeti halen devam ediyor. FETÖ ahtapot gibi her yeri sarmıştı. Birçok yeri ele geçirmişti. Ama bunlar tek tek bertaraf edilirken, FETÖ’nün mağdur ettiği insanlar maalesef halen cezaevlerinde ve ailelerin mağduriyeti de devam ediyor. Bununla ilgili de halen bir adım atılmadı. Bu da gerçekten FETÖ’nün yaptığı tahribatların etkisinin devam ettiğini gösteriyor. Hâlbuki bu konuda ciddi bir adım atılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Hasta mahkûm Şeyhmus Alpsoy’un kelepçeli bir şekilde ameliyata götürülmesini de değerlendiren Erat, bu duruma tepki göstererek, "Cumhurbaşkanı’nı katletmeye giden ekibin içerisindeki insanlar yargılanırken, üzerinde Türkçe ‘Kahraman’ yazılı tişört giyerken aynı saatlerde bir Yusufi kardeşimiz de tedavi görüyordu. Kanser hastası olduğu için ameliyata alınırken elleri kelepçeli bir şekilde götürüldü. Bu durum gerçekten çok vahim, insanın içinin sızlatan bir tabloydu. Bu konuda da hükümetin adım atması, bu tür sorunları, mağduriyetleri gidermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Son olarak 15 Temmuz gecesi şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar dileyen Erat, gazilere de Allah katında mükâfatlarını kat kat almaları ve bir daha darbelerin olmamasını temenni etti.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler