Darbeye karşı hacet namazı kılındı

Darbeye karşı hacet namazı kılındı

Mersin’in Tarsus ilçesinde halk, darbe karşıtı protesto gösterilerinde hacet namazına durdu.

15 Temmuz darbe girişimine karşı Mersin'in Tarsus ilçesinde protesto gösterilerine katılan vatandaşlar,  İlçe Kaymakamlığının önünde topluca hacet namazı kılarak, birlik ve beraberlik duasında bulundular.

Adana Bulvarı Caddesi’ne serilen hasır ve kilimlerin üzerinde saf tutan vatandaşlara hacet namazını kıldıran Tarsus Müftülüğü Vaizi Mikail Tayşan, namazdan önce kısa bir konuşma yaptı.

Hacet Namazının önemine değinen Tayşan, “Hacet namazı, yüce Rabbimizden dileklerimiz ve isteklerimizi bildirmek için kıldığımız kısacası Allah'tan acil isteklerimizin yerine gelmesi için kıldığımız bir namazdır. Hacet namazı ile hem dünya isteklerimizin gerçekleşmesi için, Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecelerde kılınan bir namazdır. Bizler de bu namazla birlikte Allah'tan ülkemize birlik, beraberlik ve selamet diliyoruz. Ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen iç ve dış karanlık güçlere fırsat vermemesini temenni ediyoruz.” dedi.

Yapılan kısa konuşmaların ardından, hep birlikte Hacet Namazı kılınarak, birlik ve beraberlik duasında bulunuldu. (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.