Dargeçit iddianamesi kabul edildi

Dargeçit iddianamesi kabul edildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 1995 ile 1996 yılları arasında 2’si öğretmen, biri uzman çavuş olmak üzere 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Dargeçit ilçesinde 1995 ile 1996 yılları arasında 2’si öğretmen, biri uzman çavuş olmak üzere 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Mağdur yakınları, gizli tanık, o dönem karakolda görev yapan asker ve korucuların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, Dargeçit ilçesinde ikamet eden 2 öğretmenin 28.10.1995 günü kaçırıldığı ve akabinde kaçırılan öğretmenlerin cesetlerinin Bağözü köyünde bulunduğu, Süleyman Seyhan, Mehmet Emin Aslan, Nedim Akyön, Davut Altınkaynak ve Seyhan Doğan adlı şahısların resmi gözaltı işlemi yapılmaksızın fiilen gözaltına alınarak işkence edilip bir süre sonra öldürüldüğü iddia edildi.

İddianamede ayrıca Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzm. Çvş. Bilal Batırır'ın ise bildiklerini anlattığından veya anlatacağından endişe edilerek 08.03. 1996 tarihinde Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığındaki kalorifer kazanına atılarak yakıldığı iddia edildi.  

Şüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren, Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutan Yardımcısı Haydar Topçam ve uzman çavuş Kerim Şahin'in Taammüden öldürme suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

Davanın önümüzdeki günlerde Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler