Dargeçit'teki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Dargeçit'teki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde iki kırsal mahallede dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesinde bağlı Değerli ve Kılavuz mahalleleri ve kırsalında dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu.

Valilik, Dargeçit kırsalında PKK'ye yönelik operasyon gerçekleştirileceğini, bu yüzden dün Değerli ve Kılavuz mahalleleri ile kırsalında sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Valilik, operasyon sona erdiğinden söz konusu yasağın kaldırıldığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, "İlimiz Dargeçit İlçesi Kırsal mahallelerinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını bularak tahrip etmek maksadıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince; 10 Aralık 2017 Pazar günü saat 05.00 itibari ile İlimiz Dargeçit İlçesi Değerli ve Kılavuz kırsal mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyurulmuştu. İcra edilen operasyonlar sona erdiğinden İlimiz Dargeçit İlçesi Değerli ve Kılavuz Kırsal mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 11 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 08.00 itibari ile kaldırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.