Davuda'da Hz. Peygamber aşkı

Davuda'da Hz. Peygamber aşkı

Hani'de faaliyet gösteren İrşad-Der tarafından düzenlenen etkinlikte, Peygambere itaatle ancak kurtuluşa erilebileceği vurgulandı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hani İrşad-Der Davuda Köyü'nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.


Çevre köylerden de katılımın olduğu program, İhsan Canbuldu Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe Mevlidi Şerifin okunmasıyla devam etti.


Açılış konuşmasını yapan İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, "Yüce Allah, Peygamber sevgisini ahirette Hz. Peygamberin şefaatine ve hamd sancağı altında buluşmaya vesile kılsın. Bu etkinlikleri düzenlememizin sebebi, ümmet olarak Hz. Peygamberi daha iyi anlamak içindir.


"Resule itaat kurtuluş vesilesidir"
Programda konuşan Celal Boztaş Hoca ise, "Bizler kimlerin gölgesine geçersek onlardan oluruz. O halde bu meydanda ilan ediyoruz ki bizler, Allah'ın Resulü Hz. Muhammed'in (s.a.v) gölgesine sığınıyoruz ve bu şekilde kurtuluşa erenler olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


"Resul hem müjdeleyici hem de uyarıcıdır"
Hz. Muhammed (s.a.v)'in insanlığın kurtuluşu için bir müjdeleyici olduğunu vurgulayan Boztaş, " Hz. Muhammed (s.a.v) aynı zamanda bir uyarıcıdır. Çünkü Allah, Peygamberine 'Ben insanları bana kulluk etsinler diye yarattım' buyurarak, Peygamberimizden, insanların Allah'a kul olmaları gerektiğini, bu kulluğu yerine getirmedikleri takdirde şiddetli bir şekilde cezalandırılacaklarını bildirmesini istemiştir" dedi.


"Hz. Muhammed (sav) sayesinde insanlık kurtuluşa erdi"
Boztaş son olarak, "Hz. Muhammed (s.a.v) ve seçkin sahabelerinin çektiği sıkıntı ve cefalar, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. Kadının toplum yerindeki önemini artırmış ve kadına insanlık tarihi içinde hak ettiği değeri kazandırmıştır. Kadınları, İslam'ın kendilerine verdiği bu değeri unutmamalı çünkü günümüzde şeytan ve dostları kadını ümmetin karşısına bir silah olarak çıkarmaktadır" ifadelerini kullandı.


Programda Kürtçe bir konuşma yapan Abdulbari Hoca, "Hz. peygamber (s.a.v) Mekke'den Medine'ye hicret ederken, Medineli Müslümanları nasıl sevindiyse, bu gün burada aynı sevdayı Davudan Köyü de yaşıyor ve seviniyor. Ama bundan şeytanın yarenleri rahatsız oluyor. Nasıl ki Ebu Cehi,l Hz. Peygamber (s.a.v) karşısında yenilgiye uğradıysa, onlar da hüsrana uğrayacaklar" dedi.


Grup Aksa ve Bilal'in ilahiler okuduğu program, Abdulbari Hoca'nın yaptığı dua sona erdi. (Mehmet Furkan - Ahmet Akyıldırım - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.