Davutoğlu: Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli

Davutoğlu: Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli

Başbakan Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile beraber yaptığı ortak basın toplantısında, Rusya’nın özür beklentisine cevap vererek, "Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli. " dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hiçbir ülke işimizi yaptığımız için özür beklememeli." dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında saat 12.05’te gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Rusya ile yaşanan gerilim hakkında Stoltenberg ile görüştüklerini belirten Başbakan Davutoğlu, "Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşme yaptık. Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız." diye konuştu.

Rusya’nın özür beklentisine de cevap veren Davutoğlu, "Hiçbir ülke, sorumluluğunu yerine getirdiği için özür dilemez. Ordumuz, sorumluluğunu yerine getirdi. Hiçbir ülke, işimizi yaptığımız için özür beklememeli." dedi.

Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, kendilerinin gerginliği tırmandırmayacaklarını ve diyaloğa hazır oldukları sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz."

Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı olduğunu söyleyen Stoltenberg, “Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz." dedi.  (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler