Davutoğlu yeni Bakanları açıkladı

Davutoğlu yeni Bakanları açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi yaptığı açıklamada, Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini seçime kadar müsteşarların üstleneceğini bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın  toplantısında, bir gazetecinin "Kritik görevlerde görevli bakanlar yasal zorunluluk gereği istifa edecekler. Bu isimlerin yerine gelecek yeni isimler belli oldu mu?" sorusunu yanıtlarken,

"Bugün Bakanlar Kurulu'nda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala bu dönem itibariyle son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkür ettik. Kendilerine bir kez de kamuoyu ve milletimiz huzurunda teşekkürü bir borç biliyorum. Her üç bakanımız da çok ciddi katkılar sağladılar.” dedi.  
 

Başbakan Davutoğlu, Genel Seçimlerde adaylığını koyacak Bakanların yerine atanacak isimleri de şu şekilde açıkladı:
“Sayın Cumhurbaşkanımızla da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında 3 bakanlığımızda da şu andaki Bakanlık Müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığı'na Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı'na Sabahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanlığı'na Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle, 6 Mart itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır. Hayırlı olsun. Bu Türkiye'de 10 yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerinde gerçekten buna ihtiyaç var mı diye düşünmek lazım. Bu kural gereği seçimlerden önce bu 3 bakanlığın ataması yapılıyor." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.