Davutoğlu'ndan HDP'nin 'Sokağa Çıkın' Çağrısına Cevap

Davutoğlu'ndan HDP'nin 'Sokağa Çıkın' Çağrısına Cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin 1 Kasım için yaptığı sokağa çıkma çağrısına "Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor" şeklinde karşılık verdi.

Gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin 1 Kasım için yaptığı 'Sokağa çıkın' çağrısına "Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Hiçbir ülkede şiddet kullanılarak hak talebi mazur görülemez" sözleriyle karşılık verdi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Bu olan olaydan ders alınmadığını gösteriyor. Hiçbir şiddet olayında kimsenin yer almaması gerekir. Gerekli talimatlar gerekli yerlere gitmiştir. Kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek.

Halkımız şiddete teşvik edilirse en büyük zarar bu çağrıyı yapanlara döner. Sokağa dökülme çağrıları, yasal da iyi niyetli de değildir. HDP yetkileri bu gelişmelerden umarım gerekli dersi alırlar. Siyasi partilerin toplumsal huzuru yerine getirme zorunluluğu vardır.

İŞÇİLERE ÇAĞRI

Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum: Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum kendi haklarının takipçisi olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler. Allah rahmet eylesin diyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler