DBP Eş Başkanı, Katliamın Nedenini İtiraf Etti

DBP Eş Başkanı, Katliamın Nedenini İtiraf Etti

Eski ismiyle BDP yeni ismiyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada, PKK/DHP’li çetelerin neden HÜDA PAR ve İslami kuruluşlara saldırdığını itiraf etti.

Daha önce TBMM’de grubu olan, ancak gruptaki milletvekillerinin MİT’in verdiği talimatla kurulun HDP’ye geçmesiyle isim değişikliğine giden BDP/DBP’nin Eş Başkanı  Kamuran Yüksek, Evrensel gazetesinde yayınlanan röportajında, HÜDA PAR’a ve bileşenlerine yapılan saldırılarla ilgili itiraf niteliği taşıyan açıklamalarda bulundu.

 “HÜDA PAR DAİŞ Saldırılarına Tavır Almadı”

Bugün itibariyle 7 üyesi şehid edilen HÜDA PAR’a yapılan saldırıları kınamak bir yana, çetelerin vahşi saldırılarına kılıf uyduran DBP Eş Başkanı Yüksek, HÜDA PAR’ın Kobani, Rojava ve Şengal'deki DAİŞ saldırılarına karşı tavır almadığını, sokağa çıkan çetelerin de bunu DAİŞ’e destek olarak okuduğunu iddia ederek saldırıları meşrulaştırmaya çalıştı.

“...İftar Çadırımıza Saldırdılar”

HÜDA PAR’lıların Diyarbakır'da DAİŞ lehine slogan attığını ileri sürerek katliamı mazur gösterme gayretine giren Yüksel, zihinlerindeki asıl nedeni itiraf ederek, bunun Ramazan ayında Gazze’de katliam yapan İsrail’in hamisi  Amerika’nın Adana Konsulosluğu ile DBP’li Belediye’nin organize ettiği sözde iftara İslami kuruluşların izin vermemesi olduğunu belirtti. Yüksel, Bağlar’da fakirlere Kurban eti dağıtırken görülmemiş vahşi yöntemlerle katledilen 6 HÜDA PAR üyesnin şehid edilmesine neden olan katliamın şu gerekçelerle gerçekleştiğini söyledi: “Olayların öncesi var; Son aylarda yurtsever kişilere, esnaflara saldırı ve tahrikler oldu. Gündem ve DİHA çalışanlarına yönelik bıçaklı saldırı, Diyarbakır'da 12 yaşında bir kız çocuğuna 'Allahu ekber' nidalarıyla satırlı saldırının yanı sıra Ofis'te dolaşarak 'bundan sonra türban takmayandan hesap soracağız' diyenler, DBP'li 1 belediyenin iftar çadırına saldırı da gerilimi yükseltti.”

Daha önce Özgür Gündem'de makalesi yayınlanan PKK lideri Mustafa Karusu da, katliamı kınamak yerine suçu HÜDA PAR'a yükleyerek tepki toplamıştı. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.