DBP'li Ağrı belediyesinden bilboard engeline ilginç savunma video

DBP'li Ağrı belediyesinden bilboard engeline ilginç savunma video

Yetkililer “Panolar belediyenin halka ister verir ister vermez” diyor. Ancak halka verilmeyen bilboardlarda 14 Şubat'ta yapılan HDP il Kongresi'nin davet afişlerinin hala sökülmemiş olması dikkat çekti.

AĞRI-DBP’li Ağrı Belediyesi, şehrin farklı yerlerinde bulunan bilboartlarda reklam ve duyurularda bulunmayı adeta halka yasakladı.

 

Ağrı Belediyesi, Ocak ile Şubat ayı boyunca bilbortlarda sadece belediyenin reklamlarına yer verdi. Bilboardlara reklam ve ilan vermek için başvuruda bulunan esnaf ve vatandaşlara ise belediye tarafından ret yanıtı verildi.

 

Şehrin farklı yerlerinde bulunan yaklaşık 20 reklam bilboartlarının hepsine belediyenin duyuru ve reklamlarını yerleştiren Ağrı Belediyesinin bu tavrına şehir esnafından tepki geldi.

 

Belediyeye tepki gösteren esnaf, kendi reklam ve tanıtım haklarının kısıtlanmasının yanlış olduğunu belirttiler.

 

Şehir esnafından Sıddık Demir, alışverişin azaldığı kış mevsiminde duyuru ve reklama ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Ağrı Belediyesi 2 aydır bizlere reklam bilboartlarını vermiyor. Ciddi manada bir iş yaptığımız yok. Hele bir de kış mevsiminde isek sıkıntılarımız daha da artıyor. Bu noktada reklam ve duyuru yapmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu reklamlarımızı gören vatandaşlarda işyerlerimizi ziyaret edip alışveriş yapıyorlar. Bu durumda Belediyenin bizi sıkıntıya düşürdüğünü söyleyebiliriz." dedi.

 

İsmini vermek istemeyen başka bir esnaf ise, "Yıllardır Ağrı’da esnaflık yapıyorum. Bu yıl Ağrı Belediyesi yönetimi DBP’nin eline geçince hemen bizden işyeri açma ruhsatı istediler. Binlerce TL’lik masrafımız oldu. Belediyenin faydası olmadığı gibi zararı habire bize dokunuyor. Kardeşim sen 20 tane bilboardı 2 ay boyunca nasıl kapattırırsın sadece kendi reklamını yaparsın. Şehrin her noktasında bu bilboardlar var. Her noktada bir bilboardı kapat ki diğerlerine de biz reklamımızı yapalım. Zaten iş yok bir de duyuru yapamayınca hepten siftahsız işyerlerimizi kapatıyoruz.” sözleri ile tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili Ağrı Belediyesi Gelir İdaresi Müdürlüğü yetkililerinden Necmettin Bey’i arayarak kendilerine esnafın tepkilerini ilettik. Necmettin Bey ise Belediye Yönetiminin Ocak ve Şubat ayı boyunca kendi tanıtım ve duyuruları için bilboardları kiraladığını doğruladı.

 

Yasal boyutunu sorduğumuz yetkili, "Kardeşim bilboardlar Belediyenin değil mi? İster vatandaşa verir ister vermez. Şuan ki kararları budur.” şeklinde cevap verdi.

 

Öte yandan yetkilinin, belediyenin kendi tanıtımı için kiraladığı dediği bilboardlarda HDP'nin 14 Şubat'ta yapılan kongre duyurusunun hala kaldırılmamış olması ise dikkat çekti.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.