DEDAŞ anlaşamadığı köyün elektriğini kesti

DEDAŞ anlaşamadığı köyün elektriğini kesti

Batman’a bağlı Yeniköy'de elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen köy sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca köyün elektriği kesildi.

Elektrik sayaçlarının direklere takılmasına izin vermeyen Yeniköy, Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca köyün ve mezranın elektriği DEDAŞ ekipleri tarafından kesildi.

DEDAŞ ekipleri elektrik yenileme çalışması kapsamında köye gitmiş, elektrik sayaçlarının direklere takılmasına tepki gösteren köy sakinleri, DEDAŞ çalışanlarını köyden çıkarıp yolu bir süreliğine trafiğe kapatmıştı. İki taraf arasında anlaşma sağlanamayınca DEDAŞ ekipleri elektrikleri kesti.

Konu hakkında bilgi veren köy sakinlerinden Bahri Tekin, “DEDAŞ İl Müdürü köyümüze geldi. Elektrik sayaçlarının direklere takmak istediklerini söylediler biz de kabul etmedik. Onunla konuştuk ama bir anlaşmaya varamadık. Çok uğraştılar biz izin vermeyince döndüler ama bu sefer elektriklerimizi kestiler. İki gündür elektriksiz. Köy sakinleri olarak bizler mağduruz son durumumuz bundan ibarettir.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.