DEDAŞ’ın ceza kestiği engelli kadın yardım bekliyor

DEDAŞ’ın ceza kestiği engelli kadın yardım bekliyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Dicle EDAŞ’ın kaçak elektrik cezası kestiği engelli Reyhani Akdoğan,parayı ödeyecek durumunun olmadığını belirterek, yetkililerden yardımcı olmalarını istedi.

Silopi’de ikamet eden kronik böbrek yetmezliği hastası olan Reyhani Akdoğan’a Dicle EDAŞ tarafından bin 700 TL kaçak elektrik cezası kesildi. Eşi cezaevinde olan Reyhani Akdoğan(47), cezayı ödeyecek durumunun olmadığını belirterek, yetkili ve hayırseverlerden yardımcı olmalarını istedi.

3 ayda bir aldığı engelli maaşının masraflarına yetmediğini belirten Akdoğan, kızı ile birlikte oturduğu evin kirasını ödemekte de zorluk çekiyor.

Maddi İmkânsızlıklardan dolayı kaçak elektrik kullanmak zorunda kaldığını belirten Akdoğan, “Maddi imkânsızlıklardan dolayı mecburen kaçak elektrik kullandım. Hiçbir şeyim yok, perişanım. Bende kaçak elektrik bağlattım. DEDAŞ geldi bin 700 TL ceza kesti, bu parayı ödeme durumum yok. Engelliyim, kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. 3 ayda bir engelli maaşı alıyorum. 3 ayda bir aldığım maaş benim hastane masraflarıma yetmiyor. Oturduğum evde kiracıyım. 3 aydır ev kirasını ödeyemiyorum. Gelirimiz yok, eşim de hapiste. Bana bakacak kimse yok.” ifadelerini kullandı.

Silopi’de faaliyet yürüten Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, Dicle EDAŞ yetkililerine seslenerek, engelli Reyhani Akdoğan’a kesilen kaçak elektrik kulanım cezasını geri çekmelerini söyledi.

Süer, "Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Bölgenin insanlarına sesleniyorum. Bölgemizde dünyanın en büyük 3’üncü termik santrali var. Bakın her gün 2-3 kişi kalp krizinden vefat ediyor. Biz bunları sürekli dile getiriyoruz. Yazık günahtır! Yetmemiş gibi birde halka sürekli baskı var. Efendim sürekli kaçak elektrik kullanıyorsunuz. Termik santrali nerede olursa bu bölgenin elektriği bir kere bedava olur. Ev başı o insanı maaşa bağlarlar. Sen bölgenin bütün insanlarını kanser ettin, verem ettin. Bölgemizde bir bayan 9 ay doğması gerekirken 7 aylık erken doğumlar oluyor. Buradan DEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Benim teyzem 47 yaşında bu parayı ödeyemez. Mümkünse yapacağınız bir şey varsa, bu insanlara yardımcı olun. En azından bu halka bu kadar baskı yapmayın. Halkı idare edin bu konuda da geri adım atın.” şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar-İLKHA) 











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.