DEDAŞ şalteri indirdi Mardin susuz kaldı!

DEDAŞ şalteri indirdi Mardin susuz kaldı!

​Mardin Büyükşehir Belediyesi biriken elektrik borcunu ödemeyince Dicle EDAŞ, su pompaları istasyonunun elektriklerini kesti. Şehir susuz kalırken halk duruma tepki gösterdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, MARSU Genel Müdürlüğü biriken 96 milyonluk elektrik borcunu ödemeyince, Dicle EDAŞ, Mardin içme suyu pompa istasyonlarının elektriklerini kesti. Sıcakların 42 dereceyi bulduğu Mardin’de susuz kalan vatandaşlar, her iki kuruma tepkili.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Dicle EDAŞ ise karşılıklı basın açıklamalarıyla birbirlerini suçluyor. Dicle Elektrik, Mardin Büyükşehir Belediyesine ait içme suyu pompa istasyonunun enerjisinin, ödenmeyen ve mahkeme kararı dışında bulunan yeni borçlardan dolayı kesildiğini, kesme işleminin eski borçlarla ilgili alınmış mahkeme kararıyla alakalı olmadığını belirtti.

Açıklamanın devamında, "Mardin’de yerel yönetimlerin tasarrufunda olan ve şehir halkına içme suyu sağlayan pompa istasyonlarına ait elektrik borcu düzenli ödenmediği için 96 milyon liraya ulaştı. Borç miktarının yüksekliği hizmetin devamlılığını aksatmaya başlayınca Dicle Elektrik ile Mardin Büyükşehir Belediyesi arasında bakanlıkların da iştirak ettiği bir protokol ile borcun 80 milyonluk kısmının İller Bankası payından kesilmesi konusunda anlaşma yapıldı. Ancak yapılan protokole ve son ödeme tarihinin defalarca uzatılmasına rağmen beklenen ödeme yapılmadı. Yaşanan bu umursamaz tutum nedeniyle Dicle Elektrik pompa istasyonlarının enerjisini kesti. Ancak vatandaşların zarar görmemesi için gece saatlerinde yine enerji verildi." denildi.

Dicle Elektrik’in açıklamasının ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de belediye hizmet binasında basın açıklaması yaptı. Türk, borcun son 3 yılda biriktiğini ileri sürdü.

"Şehrin göbeğinde susuzluk yaşıyoruz"

Sıcakların 42 dereceyi bulduğu Mardin’de susuz kalan vatandaşlar ise sorunun çözülmesini istiyor.

10 gündür susuz olduklarını ifade ederek duruma adeta isyan eden ev hanımı Arife Belek, şunları söyledi:

"Yaklaşık 10 gündür musluklardan su akmıyor. Biz de suyu akan çeşmelere giderek bidonlarla su getirip ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz, ancak bu şekilde olmuyor ki… Bu yetmezmiş gibi bir de sabah gelmişler su faturası yazıyorlardı. Bir haftadır çocuklarımın başını yıkamamışım. Bu devirde köylerde bile artık su olmasına rağmen şehrin göbeğindeyiz ama suyumuz yok. Kaç gündür perişan olmuşuz, yetkililer bir an önce buna bir çare bulmasını istiyoruz."    

10 gündür suyun akmadığını ve "taşıma suyu ile değirmenin döndürülmeye çalışıldığını" belirten Ahmet Belek ise durumun Mardin gibi kadim bir şehre yakışmadığını söyledi.

Belek, "10 gündür su yok, tankerler de yok, belediye sattırmıyor, mağduruz. Şehrin göbeğinde susuz kalacağımız aklımın ucundan bile geçmiyordu. Millet aya çıktı, biz hala su problemi yaşıyoruz. Hemen yanı başımızdaki Gurs’ta akıyor. Beyazsu’da su akıyor. Sultan Şeyhmus’ta hakeza ama memleket susuz. Yetkililere buradan bir çağrı yapıyorum: Bu işle ilgilenin, millet perişan oldu. Mardin’e yakışmıyor." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.