DEDAŞ Yıkılma tehlikesi olan direkler yenileri ile değiştirildi

DEDAŞ Yıkılma tehlikesi olan direkler yenileri ile değiştirildi

Batman Çayı’ndan geçen yüksek gerilim hattını taşıyan elektrik direklerinden yıkılma tehlikesi olanlar Dicle EDAŞ ekiplerince değiştirildi.

Batman Çayı’ndan geçen yüksek gerilim hattı direklerinden bazıları akan suyun oluşturduğu aşınma nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Bir direğin yıkılması ve diğer bazı direklerin de yıkılma riski ile karşı karşıya kalması üzerine Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle EDAŞ), yıkılma tehlikesi olan direkleri yenileri ile değiştirdi.

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklamada bulunan Dicle EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, özellikle kış aylarında yükselen nehir debisi nedeniyle 6 köyün beslendiği Yukarı Salat hattına ait bir elektrik direğinin aşınmadan kaynaklı olarak yıkıldığını, tespit ettikleri 2 direğin ise yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Dursun, “Yaşanan bu sorun nedeniyle 6 köy bir süredir Bismil hattından besleniyordu. Yaptığımız çalışma sonunda buraya yeni bir hat çektik. Zeminde aşınmadan dolayı yıkılma tehlikesi altında olan bu direklerin, yani hat ile bypass edilmesinden sonra bahse konu olan 6 köye yeniden elektrik verildi.” dedi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.