'Değişen Toplum ve Aile' sempozyumu

'Değişen Toplum ve Aile' sempozyumu

Son yıllarda sosyal ve ekonomik gelişmelere paralel olarak aile kurumunun sürekli değişmesi sebebiyle, aile kurumunun yaşadığı problemleri tespit etmek ve ailenin korunması ve geliştirilmesi için Tatvan’da ‘’Değişen toplum ve aile sempozyumu’’ düzenlendi.

Bitlisin Tatvan ilçesi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından aile kurumunun yaşadığı problemleri tespit etmek ve ailenin korunması ve geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla Tatvan Kültür Merkezinde “Değişen Toplum ve Aile” adıyla bir sempozyum  düzenlendi.

4 oturumda gerçekleşen sempozyum, saat 13.00’da başlayıp 17.30 sona erdi. Sempozyumda 12 konuşmacı yer aldı.

Konuşmacılar,  Yrd. Doç. Dr. Tevfik Emre Şerifoğlu: Geçmişten Günümüze Aile Kurumu, Ayşegül Utkudağ: Ailede Güven Ortamı, Behçet Yaldız: Çalışan Anne ve Çocuk, Doç. Dr. Mehmet Demirtaş: Aile İçi Şiddet, Psikolog Serdar Eren: Aile ve Eğitim, Hatice Yamaç: Ailede İlk Eğitim, Rojda Kılıç: Eğitim Düzeyinin Çocuk Yetiştirmede Etkisi, Aktivist M. Zait Kuldaş: İslam’da Aile ve Aile Eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Nihat Güneş: Toplumsal Değişme ve Aile, Sosyal Çalışmacı Mustafa Sağı: Aile ve Sosyal Medya İlişkisi, Buse Ölçücü: Kitle İletişim Araçlarının Aile İçi İletişime Etkisi, Fuat Çavuşoğlu: Ebeveynin Sosyal Medyaya Yaklaşımı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özdemir: Ailede Denge Unsurunun Sağlanması konusunu işledi.

Tatvan kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediyesi Başkanı Fettah Aksoy'un da katıldığı sempozyum yapılan değerlendirme oturumuyla ile sona erdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.