Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesine tepkiler sürüyor

Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesine tepkiler sürüyor

Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesini eleştiren AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, "Kimilerinin kutsalı Taksim olabilir ama bizim kutsalımız Beytullah'tır." dedi.

Seçim çalışması kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gelen AK parti 6 bölge koordinatörü Çorum milletvekili Murat Yıldırım, HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın Taksim'i Kabe'ye benzetmesine tepki göstererek, "Kimilerinin kutsalı Taksim olabilir ama bizim kutsalımız Beytullah'tır." dedi.

Taksim'in Kabe'ye benzetilmesinin herkes tarafından sorgulanması gerektiğini ifade eden Yıldırım,  "Bugün Sayın Selahattin Demirtaş çıkıp da Kabe ile Taksim'i bir tutuyor ise bu millet bunu sorgulamalıdır. Müslümanlar sorgulamalıdır. Anadolu sorgulamalıdır. Diyarbekir sorgulamalıdır. Benim Kabem taksim değil. Benim Kabem evet Beytullahtır. O tarafa bakıyorum.  Benim yönüm oradır. Birilerinin Kabe'si kimilerinin kutsalı Taksim olabilir. Ama benim değil.

Bir zamanlar birileri, Çankaya bana yeter Kabe onların olsun diyordu. Biz bilmeyiz.  Belki Taksim bunlarındır. Ama Kabe bizimdir. Mescid-i Aksa bizimdir. Kudüs bizimdir. Kudüs Müslümanlarındır. Beytullah Müslümanlarındır. Bizim yönümüz oraya doğrudur." dedi.   (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler