Denetimli Serbestlik yükümlüleri kamu kurumlarında çalışıyor

Denetimli Serbestlik yükümlüleri kamu kurumlarında çalışıyor

Bitlis Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik bünyesinde cezalarını çekenlerin eğitim ve topluma kazandırılması için işbirliği protokolü imzalandı.

Bitlis Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik bünyesinde cezalarını çekenlerin eğitim ve topluma kazandırılması için işbirliği protokolü imzalandı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ve Denetimli Serbestlik Müdürü Soydan Çetinkaya’nın hazır bulunduğu imza töreni, Bitlis Valiliği makamında gerçekleştirildi. İmzalanan protokolde Bitlis ve ilçelerinde Denetimli Serbestlik bünyesinde kamu kurumlarında çalışanların topluma kazandırılması için düzenlenecek eğitim programları ve iyileştirme çalışmaları yer aldı.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bitlis Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında “Kamu yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki kişilere yönelik yapılacak eğitim ve iyileştirme çalışmalarına yönelik” protokol imzalandığı belirtildi.

Takibi yapılan kişilerin yeniden suç işlemelerini engellemek, sosyalleşmelerini sağlamak, toplumu suça karşı korumak, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını sağlamak amacıyla protokolün yapıldığı belirtilen açıklamada, Denetimli Serbestlik kapsamında halen 140 kişinin kamu hizmeti yaparak cezasını tamamladığı belirtildi.

Açıklamanın devamında ise “Yıl içerisinde yaklaşık 300 kişinin cezalarını kamu kurumlarında ücretsiz olarak yerine getireceği, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından diğer kurumlarla da işbirliği içerisinde yapılacak eğitim-iyileştirme çalışmalarından 2019 yılı sonunda 800 kişinin de faydalandırılacağı hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler