Denetimsiz derelerde suya girilmesi yasaktır

Denetimsiz derelerde suya girilmesi yasaktır

Batman'da yaşanan boğulma olaylarına ilişkin konuşan Vali Hulusi Şahin, kontrolsüz ve denetimsiz derelerde suya girilmesinin yasak olduğunu söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz spor kursları açılış töreninde gençlerle bir araya geldi.

Yaz tatilini iyi değerlendirmeleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, "İl Spor Merkezlerinde açılan kurslarda spora devam edelim. Burada faaliyetler yapmak, size takım ruhunu kazandıracaktır. Sizler ekip çalışmasını öğreneceksiniz. Gezin, oynayın ve eğlenin, eylül ayında okulunuza zinde bir şekilde başlayın. İlimizde çok güzel spor tesisler var. Tesislerde görevli hocalarımız var. Bu büyük bir fırsat, bunu iyi değerlendirmelisiniz." diye konuştu.

Boğulma vakalarına karşı gençlere uyarılarda bulunan Şahin, "Derelerde ve göletlerde sakın suya girmeyin. Göller, dereler ve göletler güvenli değil çok tehlikeli alanlar, her hafta maalesef boğulma vakası yaşanıyor. Aman çocuklar dikkat edin." dedi. 

"Su kenarlarına cankurtaran koymak imkânsız"

Batman'da cankurtaranın olmaması üzerine çıkan haberlere ilişkin de konuşan Şahin, şunları söyledi:

"Şöyle bir intiba oluşturmaya çalışıyorlar; Kurbağa adam yok, o yüzden ilimizde boğulma vakaları oluyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. İlimiz sınırları içerisinde birçok nehir var; Dicle nehri, Garzan Çayı, Batman Çayı ve Batman Barajı, yani suya girilecek çok sayıda yer var. Her birinin kilometrelerce uzunlukta sahili var. Bunların her birinin başına bir cankurtaran koymak imkânsız. Kurbağa adam başvurusunda bulunduk. Ama Kurbağa adamın cankurtaran olmadığını herkes bilsin. Bir buçuk dakika içerisinde maalesef boğulmalarda ölüm gerçekleşiyor."

"Cankurtaran ekibini belediye kurabilir"

Kontrolsüz denetimsiz derelerde suya girilmesinin kesinlikle yasak olduğuna işaret eden Şahin, "Cankurtaran ekibini belediye kurabilir. Kurduğunu farz edelim, yine de çözüm değildir. Çünkü kilometrelerce alan var. Kim nerede suya giriyor tespit edilemez. Bu konuda vatandaşlarımızın mutlaka bilinçlendirilmesine ihtiyacımız var. Valiliğimizin ve belediyenin yüzme havuzlarını vatandaşlarımız kullanabilirler. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Ayrıca açık ve portatif havuzlar kurulması yönünde girişimlerimiz var. Bunları da bu sezona yetiştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.