Tarsus'ta denizdeki hayalet ağlar toplandı foto

Tarsus'ta denizdeki hayalet ağlar toplandı foto

Mersin’in Tarsus ilçesinde yasa dışı olarak sahillerde kullanılan ve yöresel olarak hayalet ağ olarak netilendirilen misina ağlar denizden toplandı.

Denizlerde kullanımı yasak olan ve halk arasında hayalet ağ diye netilendirilen misina ağlar, Tarsus Milli Parklar, Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus Olta Balıkçıları Derneği'nin ortak çalışmasıyla denizden toplandı.

Hayalet ağların kullanımının kesinlikle yasak olduğunu ve doğaya aşırı derecede zarar verdiğini belirten Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu,“ Bu ağlar kesinlikle doğaya zarar veriyor. Yaptığımız bu uygulamada bu ağları arkadaşlarımızla birlikte topladık. Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki, yasal sınırlar içinde avlanan avcılarımızın bu konuda hassas olmaları gerekiyor. Geçen hafta sahilimizde atık ağların ne yaptığı ile ilgili görüntülerimizi yayınlamıştık. Bu konu basında oldukça ses getirdi ve gündeme oturdu. Bizler doğamıza sahip çıkmak istiyoruz. Doğa koruma ilköğretim yıllarından itibaren ders olarak okutulmalı. Böylelikle herkes emanetini bir sonraki nesle aktarmak için gayret sarf edecektir.” dedi.

Tarsus Milli Parklar, Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus Olta Balıkçıları Derneği üyeleri, denize bırakılan hayalet ağları tek tek toplarken, ağlara takılan çeşitli balıklar da denize bırakıldı. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler