Denizli İrşad Der Kadın Kollarından Bayramlaşma programı

Denizli İrşad Der Kadın Kollarından Bayramlaşma programı

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Denizli İrşad-Der'in Kadın Kolları, Yeşilyurt temsilciliğinde düzenlediği programla halkla bayramlaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İrşad İlim Eğitim Kültür Gençlik ve Dayanışma Derneği’nin (İrşad-Der) bayan üye ve gönüllüleri, Yeşilyurt temsilciliğinde düzenlenen bayramlaşma ve Hz.İbrahim'i anma programında bir araya geldi.

Yeşilyurt İrşad-Der temsilciliğinde  gerçekleşen programa, halkın ve genç kızların yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Program Kur'an tilaveti ile başladı. Okunan Kur-an'in ardından geçen sene 6-8 Ekim olaylarında PKK’iller  tarafından katledilen Yasin Börü ve  arkadaşlarının hayatları ve mücadeleleri anlatıldı.

Programda yaptığı konuşmada şehitleri anlatan Esra Kaçan,  " Kurban denilince artık aklımıza, "Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan ihtiyaç sahiplerine dağıtanlardan söz edilince akla,  yardımlaşma ve dayanışma ile ruh verenlerin,  muhtaçlara bir parça et ulaştırmak uğruna kendilerini de Allah'a kurban sunan Yasinlerin, Riyadların, Hasanların, Hüseyinlerin, Cumalilerin adı geliyor.  Kurban, en sevdiğini Rabbe adamaktır. Yasin Börü ve arkadaşları da en sevdikleri canlarını Allah yolunda kurban ettiler."

 Programda İrşad-Der  Bayanlar  Komisyonu adına konuşma yapan Nuray Kaçan ise, tüm İslam aleminin bayramını tebrik ettikten sonra, “Kurbanın tarihi çok eskidir. Geçmiş ümmetlerin  hepsinde mutlaka bir şekilde kurban var olmuştur. Allah-u Teala ayet-i kerimede, ‘Biz her ümmet için bir çeşit kurban meşru kıldık ki, Allah'ın adını, kendilerine rızık olarak verdiği nimeti hayvanların üzerine ansınlar.’(Hac:33)buyurmuştur. Bütün peygamberlerin şeriatında kurban geleneği vardır. Ancak bunun somut bir şekli yoktu. Kur’an-ı Kerim'de  beşerin ilk atası Âdem’in (as) iki oğlu Habil ile Kabil'in, iddialarında hangisinin haklı, hangisinin haksız olduğu bilinsin veya hangisinin Allah'a daha yakın olduğu anlaşılsın diye, birer kurban sunduklarını görmekteyiz. Kurban kulun nimetin sahibine şükür ve fiili duasıdır. Tıpkı adayan İbrahim (as) ve adanan İsmail'in (as) duası gibi. Kurban yakınlaşmanın en derinidir. İbrahim'in bir rüya ile yaradana teslimiyet göstermesi gibi.” Şeklinde konuştu.

Kaçan konuşmasının devamında," Elbette kurban için bir hayvan boğazlanır; Ancak siz hayvanı boğazlarken en sevdiğiniz ne ise, onu kastediniz. Daha açık bir ifadeyle dünyanızı ahiretinize kurban etmelisiniz, mevki ve makamınızı, şan ve şöhretinizi Allah'ın dinine ve davasına kurban etmelisiniz. İşte böyle yaptığımız zaman ancak kurban gerçeğini idrak etmiş ve yaşamış olabiliriz. Hâsıl-ı Kelam, kurban samimiyet, teslimiyet, rıza-ilahi, yardımlaşma, ihsan, cömertlik, cehennemden azad oluş, itaat, şükür, maddi ve manevi yoluyla uhrevi faydaları olan bir ibadettir. Kurban, Allah'a yaklaşmak için atılan bir adımdır..."

Program yapılan dua ve verilen ikramlarla sona erdi. (Esra Kaçan-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.