Denizli İrşad-Der Kadın Kollarından Regaib programı

Denizli İrşad-Der Kadın Kollarından Regaib programı

Denizli İrşad-Der Kadın Kolları tarafından Regaib Kandili münasebetiyle üye ve gönüllerine yönelik bir program düzenledi.

İrşad Der Yeşilyurt (Muraddede) temsilciliğinde gerçekleştirilen program halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa konuşmacı olarak katılan Nuray Kaçan, üç ayların manevi atmosferinden bahsederek, bu aylarda yapılan hayırların Allah (cc) katında mükafatının daha fazla olduğunu belirtti. Kaçan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Recep ayı ekin ekme ayıdır.Şaban ayı sulama ayıdır.Ramazan ayı da hasat toplama ayıdır. Regaib Kandili, rahmet gecesidir. Üç ayların ilki olan Recep ayı aynı zamanda haram aylardan tek gelen ve ilk olanıdır. Hakeza büyük hayır ve bereketlerle dolu bilinen gecelerden Regaib Kandili, bu ayın ilk cuma gecesidir.Bu ayda durum muhakemesi ve muhasebesi yapmamız, tefekkür etmemiz, kendi dışımızda yaşayan din kardeşlerimizi düşünmemiz açısından önemlidir. Resulullah'ın 'Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır' diyerek dua ettiği gibi, bu günlerin önemine dikkat edilmeli ve bugünlere kavuşmanın manevi hazzı elde edilmeye çalışılmalıdır.”

Genç kızların ve kadınların yoğun katılımıyla gerçekleşen programda konuşmanın ardından Grup Nida Kız İlahi grubunun seslendirdiği şiir ve ilahilerle duygu dolu anlar yaşandı. Program daha sonra yapılan dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.