Denizli’de FETÖ operasyonu: 16 kişi adliyeye sevk edildi

Denizli’de FETÖ operasyonu: 16 kişi adliyeye sevk edildi

Denizli’de, FETÖ/PDY’ye para aktardıkları ve kurban etlerini Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattıkları ileri sürülen 16 kişi adliye ye sevk edildi.

Denizli’de, FETÖ/PDY tarafından kurulduğu belirlenen iki yemek şirketinin vatandaşlardan aldığı kurbanları Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattığı, ayrıca şirketin kendi çalışanlarından her ay düzenli para aldıkları bildirildi.

Şirketlerin ayrıca kurban etleri satıldığı belli olmasın diye de belli aralıklarla et alıp satımı gerçekleştirdiği iddia edildi. İki firmanın büyük ihaleleri alabilmeleri için de kendi aralarında sahte fatura düzenledikleri ve para girdi çıktısı yaptıkları öğrenildi.

Şirketlerin 160 çalışanı olduğu, bu çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı ve her ay işçilerden düzenli olarak 200 lira aldıkları belirtildi. Paraları toplamakla görevli bir şoförün olduğu ve her aybaşında bankamatiklerin başında işçilerden para topladığı kaydedildi.

 "11 kişide ByLock bulundu"

Mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 11’inde örgütün kendi aralarında iletişim sağladığı ‘ByLock’ programının olduğu, şirket yöneticilerinden birinin Kamu Hastaneleri Birliğinde memur olarak çalıştığı belirlendi.

Aralarında yemek firması yöneticileri A.K. (43), K.T. (55),  G.Ç.(65), N.Ç. (40), çalışanlar A.Ö. (33), İ.A. (37), H.K. (49), Ü.A. (45),  M.B. (42), O.T.(44), M.K. (62), İ.Ç. (28), R.K. (24), Y.D.(38), T.D. (29), İ.K. (29), bulunduğu 16 şüpheliden 15’i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.