Denizli'de İslam Şehitleri Anıldı

Denizli'de İslam Şehitleri Anıldı

Şubat ayında şehadete kavuşan aziz İslam şehitleri, Denizli İrşad-Der tarafından düzenlenen 'Şehadet Gecesi' programıyla anıldı.

DENİZLİ-  Denizli İrşad Der Şehitler ayı münasebetiyle  ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenledi. Halkın yoğun katılım gösterdiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Mehmet Göktaş , günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada; Şehit, şehadet ve şehitliğin Allah’ın  katındaki önemine değindi.

‘Siz yeryüzünde Allah'ın şahitlerisiniz artık’
Göktaş, programda yaptığı konuşmada,  “Ey iman edenler, siz yeryüzünde Allah'ın şahitlerisiniz artık.” ayetini hatırlatarak, “ Burada şahit; Allah'ın şahitliğini ayakta tutan peygambersiz günlerin peygamberisiniz anlamında kullanılmıştır. Fıkıh kitaplarında 30 farklı yerde şehadetten bahsediliyor ama Allah katında da şehadetin mertebeleri vardır. Allah Kur'an-ı Kerim'de en üst makamdaki şehitlerden bahsederken; ‘Allah o müminlerden cennet karşılığında mallarını ve canlarını satın almıştır. ’diyor. Burada bir ticaretten bahsediliyor. Ticarette gönüllülük esastır. İşte Allah'a gönüllü olarak can vermek şehadetin en üst makamıdır.”  Dedi

‘Şehadet basit bir makam değildir’
Şehadet kavramını irdeleyen Göktaş konuşmasının devamında,  “ Onlar ki Rabbim işte malım işte canım işte her şeyim, ben sana veriyorum’ diyebiliyorsa bilelim ki şehadet öyle basit bir makam değildir. İfadelerini kullandı.

Göktaş, Mavi Marmara şehitlerinden Muhammet Furkan' ın ortaya çıkan not defterini hatırlatarak; ‘’Evet! İşte Muhammet Furkan' ın not defterini duymuşsunuzdur. Furkan oraya gelene kadar nelerden nelerden vazgeçmiş. Okulundan, ailesinden, doktorluğundan vesaire her şeyden vazgeçmiş, bu merhaleleri aşmış ve şehadete layık olmuştur.” Şeklinde konuştu.
Göktaş'ın konuşmasının ardından Grup Şüheda ve Grup İrşad İslam şehitleri üzerine yazılmış ilahileri seslendirerek izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Program okunan duanın ardından sona erdi. (Ahmet Tenşi-Ahmet Ural-İLKHA) 

 









 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.