Denizli'de 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenlenecek

Denizli'de 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenlenecek

AGD Denizli Şubesi Liseler ve Ortaokullar Komisyonu, 9 Aralık'ta ödüllü "Siyer-i Nebi" yarışması düzenleyecek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Liseler ve Ortaokullar Komisyonu tarafından 9 Aralık 2017 tarihinde "Liseli ve Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması" gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan komisyon başkanı Halil Akpınar, kent merkezi ve ilçelerinde bulunan okulları ziyaret ettiklerini, öğrencilere seminer verdiklerini ve tanıtım stantları açtıklarını söyledi.

Yarışmayla ilgili kayıtların 30 Kasım'a kadar süreceğini bildiren Akpınar, "Tüm liseli ve ortaokullu öğrenciler yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya, www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabilecek. Sınava başvuran ortaokullu öğrenciler, Ebu'l Hasan Ali En Nedvi'nin kitabının çevirisini yaptığı Şerafettin Şenaslan'ın 'Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)' adlı kitaptan, liseli öğrenciler ise Dr. Şerafettin Kalay'ın kaleminden 'Siyer-i Nebi Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (s.a.v)' adlı kitaptan sınava tabi tutulacaklar. İsteyenler, kitapları dernek binamızdan, Ayraç Kitapevi ve Tuba Kırtasiye'den temin edebilecekler." dedi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek

Yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrencinin ödüllendirileceğini dile getiren Akpınar, şunları söyledi:

"Düzenlenecek olan yarışmada birinci olan lise öğrencimize leptop, ikinciye playstatıon, üçüncüye yarım altın, dördüncüye çeyrek altın, beşinciye gram altın, altıncıya kol saati, yedinciye ve onuncuya kitap seti verilecek. Türkiye geneli liseli öğrencilere yine birinciye 6 tam altın, ikinciye 5 tam altın, üçüncüye 4 tam altın ve kitap seti verilecek. Yine ortaokul öğrencilerimize ise Denizli geneli birincilerine cep telefonu, ikincilerine tablet, üçüncülerine çeyrek altın, dördüncülerine bisiklet, beşincilerine paten, altıncılarına kol saati, yedinci ve onuncularına kitap seti, Türkiye geneli ortaokul öğrencilerine birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 tam altın, üçüncüye 2 tam altın ve kitap seti hediye edilecektir. Aynı zamanda ödüller erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılarak verilecek.  Bu yarışmanın en güzel hediyesi, kutlu nebinin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır."

"Yeryüzünde akan kanın durması efendimizin tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesiyle mümkün olacak"

Cinnet sınırlarında yaşayan bir toplumunun tek çıkış yolunun Hz. Muhammed'in örnekliği olduğunu sözlerine ekleyen Akpınar, "Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması, efendimizin tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu nebinin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan efendimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulacak. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler