Deprem açısından Türkiye'nin en hassas illerinden birinde yaşıyoruz

Deprem açısından Türkiye'nin en hassas illerinden birinde yaşıyoruz

Bingöl'de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan Vali Kadir Ekinci, "Depremsellik açısından Türkiye'nin en hassas illerinden birinde yaşıyoruz." dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkez ilçe mahalle ve köy muhtarı ile her ay olağan olarak yapılan muhtarlar toplantısına katıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen program, Afet ve Acil Durum İl Müdürü M. Emin Boğatekin'in deprem konulu sunumu ile başladı.

Boğatekin, yaptığı sunumda, önce Bingöl'ün coğrafi konumu itibari ile depremselliği hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Daha sonra da deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında alınacak tedbirler ile ilk 72 saat, toplanma yeri ve depremzedelere psikolojik destek gibi konulara değindi.

Daha sonra merkez ilçe mahalle ve köy muhtarları söz alarak mahalle ve köylerine ait sorunları dile getirdiler.

Toplantıda konuşan Vali Ekinci, "Depremsellik açısından Türkiye'nin en hassas illerinden birinde yaşıyoruz. Afet ve acil durumlar ile ilgili olarak daha fazla bilgi sahibi olmamız ve daha fazla tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda özellikle muhtarlarımız ile işbirliği halinde olmalıyız. Muhtarlarımızdan mahalle ve köylerde oluşturulacak 'Afet Gönüllüleri' konusunda duyarlı ve takipçi olmalarını istiyoruz. Allah ilimizi ve ülkemizi afetlerden korusun. Muhtarlarımızı dinledik ve gerekli notlarımızı aldık. Önem ve aciliyet sırasına göre her bir sorunla ilgili kurumlarımız üzerinden çözümler geliştirerek mahallelerimizin ve köylerimizin sorunlarını asgariye indirmeye çalışacağız inşallah." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.