Depremzedelere yardım götürenlere bölge halkından misafirperverlik örneği

Depremzedelere yardım götürenlere bölge halkından misafirperverlik örneği

​İran Kürdistanı'ndaki depremzedelere yardım götüren kuruluşlara, bölge halkından tarafından çeşitli ikramlar yapılıyor.

Irak-İran sınırında yaşanan depremden dolayı bölgeye intikal edenler için yol kenarına dizilen bölge halkı, araçları durdurarak gelen kişilere ikramlarda bulunuyor.

Depremde etkilenmeyen Meriwan ilçesi başta olmak üzere birçok ilçe ve köylerde, yol güzergâhlarının farklı noktalarında tezgâhlar açan bölge halkının misafirperverlik dikkat çekiyor.

Gün boyu deprem bölgesine gidenlerin araçlarını durdurarak su, hurma, çay gibi yiyecek ve içecekler ikram ediliyor. Kadınlar ise yer yer yol kenarlarında kurdukları tezgâhlarda, boca ve yiyecekler pişirerek, deprem bölgesine gidenlere dağıtıyorlar.

Küçük çocuklar da yol kenarlarına dizilerek, "geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" yazılı açtıkları dövüzlerin açması dikkat çekiyor. 7’den 70’e herkesin seferber olduğu deprem bölgesinde, yaralar sarılmaya çalışılıyor. İlçe, belde ve köy halkı akşam vakitlerinde tanımadıkları ve yabancı gördükleri kişileri misafir ediyor.  

Yol kenarında ikramlarda bulunan İran vatandaşlarından Müslim Merwani, "Yaşanan depremden dolayı yaralarımızı sarmaya gelenlere hizmet yapmak istiyoruz. Onun için şu an yol kenarında durmuşuz. Araçları durdurup onlara ikramda bulunmak istiyoruz." dedi.

12.11.2017 tarihinde Irak Kürdistanı'nda Halepçe’nin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde, İran Kürdistanı'nda resmi rakamlara göre, 530 kişinin hayatını kaybetmiş, 7 bin 500 de yaralanmış ve 12 bine yakın ev de yıkılmıştı.  (M. Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA)  








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.