Depremzedelerin endişesi yardım kuruluşlarının bölgeden gitmesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerdeki çadırkentlerde kalan depremzedeleri ziyaret eden Umut Kervanı Batman Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Gültekin, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Beraberinde Umut Kervanı Hatay Temsilcisi Necip Öner ile birlikte Hatay’da kurulan çadırkentleri ziyaret eden Gültekin, depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Gültekin, bazı yardım kuruluşlarının gittiğini hatırlatarak, çadırlarda kalan depremzedelerin tedirgin olduğunu söyledi.

Umut Kervanı olarak, depremzedelerin ihtiyaçlarına verecek, hizmetlerini sürdüreceklerini belirten Gültekin, “Umut Kervanının aşevini gezdik. Allah'a şükürler olsun kardeşlerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Depremzede kardeşlerimize, vatandaşlarımıza üç öğün sıcak yemek çıkarıyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi.

Yardım kuruluşları gidecek diye depremzedelerin tedirgin olduğunu dile getiren Gültekin, şunları söyledi:

“Buradaki çadırkenti gezdik, geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Halkımızdan gelen taleplerden birisi, depremzede vatandaşların korkusu, ‘Siz ne zamana kadar buradasınız ne zamana kadar sıcak aş çıkaracaksınız. Bazı kurum kuruluşlar gittiler. Biz çadırlarda kalıyoruz.’ diyorlar. Çadırlarda kalmak uzun süreli olacağı için, sıcak aş ihtiyacı olacağı için insanlar haliyle tedirgin oluyorlar. Sıcak yemek dağıtanlar gidecek mi diye tedirgindirler. İnşallah biz halkımızın bu beklentilerine cevap vermeye çalışacağız. Depremin etkilediği illerin dışında yaşayan illerdeki kardeşlerimize buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Burada depremde zarar gören, çadırlarda yaşayan insanların en azından Ramazan'ın sonuna kadar ihtiyaçlarını görmeleri için aşevlerimize destekte bulunalım. Umut Kervanının deprem bölgelerinde kurduğu aşevlerinin ihtiyaçlarını gidermek için Müslüman yardımsever halktan isteğimiz yardım etmeleridir. Bu arkadaşlarımızı ayakta tutalım ki onlar da depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını görsünler.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.