Derdi olmayan şehadeti anlayamaz

Derdi olmayan şehadeti anlayamaz

​Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde düzenlenen "Şehadet Gecesi" programında konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, İslami bir endişe ve derdi olmayanın şehid ve şehadeti de anlamayacağını vurguladı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Selam-Der tarafından "Şehadet Gecesi" temalı bir program düzenlendi.

Ziraat Odası Konferans Salonunda düzenlenen program, İbrahim Halil Geçit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Mevlid-i Şerif okundu.

İlahi ses sanatçısı Abdulcelil Kaya'nın seslendirdiği ezgi ve ilahilerden sonra sinevizyon gösterisi sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Fatih Atakay, şehidliğin herkese nasip olmadığını, en azından şehid gibi yaşanılması gerektiğini söyleyip çocuklarını yetiştirmek için anne ve babaların sorumluluğunu hatırlattı.

Atakay, "Gençlerimiz ve çocuklarımız gerçekten bugün büyük tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyadırlar. Batılılar özellikle gençlerimizi gayri İslami bir yaşantıya itmeye çalışıyor ve maalesef bu gayri İslami yaşantı gençlerin dikkatini celp etmektedir. Dolayısıyla bu da anne ve babaların yükümlülüğünü biraz daha artırıyor. Yarının büyükleri olacak olan gençlerin bugünkü eğitimcileri siz anne ve babalarsınız. Bir anne ve babanın en öncelikli görevi kendi çocuklarını İslami bir terbiye ile yetiştirmesidir." diye konuştu.

Ardından konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman ise şunları söyledi:

"Şehidi anlamak için dertli olmak lazım, şehadeti anlamak için bir dert taşımak lazım. Yani sadece kendi rahatımız, geleceğimiz, konforumuz ve güvenliğimiz değil. Bunlar değil. Yani İslam âlemi, Müslümanlar, Kur'an ve şu gençlik ile ilgili bir dert taşımak lazım. Derdi olmayan şehadeti anlayamaz. Yani bu Kur'an'ı ben nasıl öğretebilirim, nasıl yayabilirim, diye bir derdi olmayan veya şu Dünya’daki, Türkiye'deki, Şanlıurfa’daki ve Hilvan’daki gençlere acaba nasıl ulaşabilirim, onları her türlü fitneden, fesattan, içkiden, kumardan, zarardan, uyuşturucudan nasıl kurtarabilirim gibi bir derdi olmayan şehadeti anlayamaz, şehidi anlayamaz.  Çünkü şehid; derdin miracıdır, şehadet; derdin miracıdır. Hani, ‘Namaz Müminin miracıdır’ diyoruz ya. Şehadet; derdin miracıdır. Yani senin derdin öyle bir noktaya çıkmış ki diyorsun ki 'Artık bu canım da gitsin önemi yok aslında!' Şehadet bu. Siyerde, İslam tarihinde, en dokunaklı sahneler, en çekici sahneler, en akılda kalan sahneler,  hangi sahne ve bölümlerdir? Hep şehadet sahneleridir. Uhud sahnesini okuyup da içinde bir dert yeşermeyen bir Müslüman olur mu?"

Program Veysi Çakmak Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.