Derik Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Derik Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Derik Devlet Hastanesinde ilk kez kemik ameliyatının yapılmasının ardından ilk defa total kalça protezi ameliyatı da gerçekleştirildi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Derik Devlet Hastanesinde geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği skopi cihazı ile kapalı-açık kemik ameliyatlarına başlanmasının ardından bu kez bir ilke daha imza atılarak, total kalça protezi ameliyatı gerçekleştirildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Necmettin Turgut tarafından 65 yaşındaki bir kadın hastaya yapılan total kalça protezi ameliyatı, başarıyla gerçekleştirildi. Düzenli takibin ardından hasta, taburcu edildi.

Ameliyatın Derik'te ilk defa yapıldığını dile getiren Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, "Sağlık camiası olarak, Derik ilçemizde böyle başarılı ameliyatların yapılması hem bizim için hem de Derik ilçemiz ve civarında yaşayan halkımız açısından mutluluk ve gurur verici bir durumdur. Bu tür ameliyatları yapmak için Derik'in en ücra köşesinden Mardin'e, Kızıltepe'ye veya şehir dışına giden vatandaşlarımız artık kendisine eziyet gibi gelen bu yolu kullanmayacak. Kendi ilçesinde ulaşım açısından hiç sıkıntı yaşamadan tedavisini olup rahatça eve gidebilecektir. Bu tür ameliyatlar için gerekli olan tüm tıbbi cihazlar, kamu hastaneleri hizmetleri yöneticilerimiz tarafından uygun bir şekilde sağlanmıştır. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın hayır duasını almak bizim için en büyük teşekkürdür. Halkımızın en uygun şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için ben ve arkadaşlarım tüm imkânları zorlayarak hizmet sunmaya devam etmekteyiz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler