Derik’teki saldırıda hayatını kaybeden askerler için tören düzenlendi

Derik’teki saldırıda hayatını kaybeden askerler için tören düzenlendi

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 4 askerden 3’ü için tören düzenlendi.

Mardin’in Derik ilçesinde dün PKK’lilerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş, jandarma uzman çavuşlar Enes Kaya ve Sedat Yıldız için tören düzenlendi.

Selen Kışlası’nda düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzci, hayatını kaybeden askerlerin yakınları ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Askerlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın naaşı memleketi Çorum’a, Jandarma Uzman Çavuş Enes Kaya'nın naaşı memleketi Konya’ya ve Jandarma Uzman Çavuş Sedat Yıldız'ın naaşı ise memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alparslan için Diyarbakır’da tören düzenlendi.

Derik ilçesi girişindeki Tepebağ Köyü mevkiinde dün 08.30 sıralarında PKK’lilere yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, saldırıda Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş ile jandarma uzman çavuşlar Enes Kaya, Sedat Yıldız ve Mustafa Alparslan hayatını kaybetmişti. Saldırıda 4 asker ile 2 korucu da yaralanmıştı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler