Derik'in Zok köyünde Muhammed'i sevda

Derik'in Zok köyünde Muhammed'i sevda

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Subaşı( zok) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

MARDİN - Derik ilçesine bağlı Subaşı (Zok ) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformunun desteğiyle düzenlenen kutlu doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik öncesi etkinliğe gelen misafirleri ağırlamak için köy sakinleri birbiri ile yarıştı. Köylülerin misafirperverliği gelen misafirler tarafından takdirle karşılandı.

 

Sunuculuğunu İsmail Çevik Hocanın yaptığı etkinlik saat 14.00’te Rıdvan Erol Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından sanatçı Bilal ve Derviş seslendirdikleri ilahilerle izleyicileri coşturdular.  Bilal ve Derviş’in okuduğu mevlide duygulu anlar yaşandı.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Abdulbari Çelik Hoca yaptı. Çelik Hoca, “Ey Müslümanlar Allah Kuran’ı Kerim’de peygamber efendimizi bizlere örnek kılarak onun yolunda yürümemiz gerektiğini belirtmiştir. Peygamber efendimiz bizler için numune ve örnektir. Bizler onun yolunda yürümeli ve onun getirdiği Kur’an ve sünnete sıkı sıkı sarılarak kurtuluşa ermeliyiz. Onun yolu dışında hiçbir yol bizleri felaha erdirmez.” dedi.

 

Çelik Hocadan sonra sahneye çıkan sanatçılar Hz Muhammed’e sevgi ve özlemi dile getiren ilahi ve ezgiler seslendirdi.

 

Sanatçılardan sonra Mola Kerbela Şanlı bir konuşma yaptı. Şanlı, “Allah’ın bu kadar değer verdiği bir peygambere ümmet olmak bizler için çok büyük bir şereftir. Bizler peygamber efendimizin sünnetine sıkı sıkı sarılarak onun yolundan gitmeliyiz. Gençlerimiz, kızlarımız, babalarımız, annelerimiz ve bütün ümmet olarak onun gibi Kur’an ahlakına sarılmalıyız.” dedi.

 

Program, Kerbela Şanlı Hocanın okuduğu dua ile sona erdi.  (Sabri Acet - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.