Derik’te “Zeytin Festivali” düzenlendi

Derik’te “Zeytin Festivali” düzenlendi

Mardin’in Derik ilçesinde Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk anısına “1. Zeytin Festivali” düzenlendi.

Mardin’in Derik ilçesinde, 10 Kasım 2016’da makam odasında katledilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün hayata geçirmeyi çok istediği projelerden biri olan zeytin kapama bahçesinin açılışı yapıldı, anısına“1. Zeytin Festivali” düzenlendi. 

Açılışa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Derik Belediyesi ile kardeş belediyelerden Arnavutköy Belediye Başkan Ahmet Haşim Baltacı, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yaman, yaptığı konuşmada, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ü rahmetle anarak ailesine sabır diledi. Yaman, “Türkiye’de şuanda yol problemi halletmiş ilçelerden bir tanesi Derik’tir. Geçen sene ve bu sene yol yatırımlarının önemli bir bölümünü buraya yaptık.” dedi.

Konuşmaların ardından, zeytin kapama bahçesi gezilerek temsili zeytin fidanı dikildi. Daha sonra zeytinyağı atölyesi ile Arnavutköy Belediyesi ve Erzincan Belediyesince yapılan çocuk parklarının açılışı yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler