'Dershanelerin Kapatılması Hizbullah'ı Mutlu Etti'

'Dershanelerin Kapatılması Hizbullah'ı Mutlu Etti'

Fem Dershanesi Müdürü Alim Bitim, son günlerin en akla ziyan değerlendirmelerinde bulunarak, Hizbullah Cemaati’nin geçtiğimiz pazar günü bir açıklama yaptığını ve Dershanelerin kapatılmasının Hizbullah’ı mutlu ettiğini ileri sürdü.

Hükümetin Dershaneleri dönüştürme kararı Gülen Hareketi müntesiplerinin kimyasını bozmuşa benziyor. Son günlerde kendilerine Hizbullah Cemaatini hedef seçen Gülen Hareketi mensupları, kapı kapı dolaşıp “Dershanelerin kapatılmasının Hizbullah’a yarayacağı” yönünde aslı astarı olmayan iddialar ortaya atmaları dikkat çekiyor.

Zaman ve Bugün gazetesinin önceki gün ortaya attığı bu iddilar, son olarak Muğla’nın Fethiye ilçesinde dillendirildiği basına yansıdı. Fem Dershanesi Müdürü Alim Bitim, Zaman ve Bugün’ün ortaya attığı iddialara yenilerini ekleyerek, Dershanelerin kapılmasının Hizbullah Cemaati’ni mutlu ettiğini ileri sürdü.

Hükümetin açıklamalarının ardından Hizbullah Cemaati’nin bunu sevinçle karşıladığını iddia eden Müdür Alim Bitim, iddiasını ise Hizbullah’ın yaptığı açıklamaya dayandırdı. Bitim, “Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şeref verdiler. Bizler tabi 1965’den bu yana var olan dershaneciliğin devamını, gönüllüler hareketi olarak Türkiye’nin, Dünyanın her yerine gidilmesi ve buralarda gönüllere girilmesi, çocuklarımızın ellerinden tutulması yani o çocukların devlete, millete hayırlı hale getirilmesi için Başkanım gibi bizde hizmet etmeye, gayret etmeye çalıştık. Bundan sonra da inşallah devam edecek. Yalnız şu nokta da çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Yani bize dershanelerin kaldırılması meselesi geldiğinde Pazar günüydü sanırım. İki büyük açıklama geldi. Bunlardan bir tanesi Hizbullah’ın ne kadar mutlu olduğuydu. Bir tanesi de PKK’nın şehir planlaması olan KCK olağan gençlik toplantısında Türk bayrağının indirildiği, büyük olayların çıktığı o toplantıda Selahattin Demirtaş’ın ifadeleri çok netti. Dedi ki, ‘Bu dershanelerden doğacak olan boşlukları bizim doldurmamız lazım. Kılcallara kadar bizim inmemiz lazım’ Yani bu nokta da Sayın Başkanım gibi bizi sürekli destekleyen büyüklerimize biz teşekkür ediyoruz. Gönül ellerine teşekkür ediyoruz. Kanaat önderlerine teşekkür ediyoruz. Bizim durduğumuz yerin ne kadar doğru bir yer olduğunu, bu dershaneciliğin ne kadar bir ihtiyaç olduğunu, nasıl bir açık kapattığının en güzel göstergesi oldu. 2015 yılına kadar aklıselim insanlar mutlaka devreye girecektir. Anayasa mahkemesi muhakkak devreye girecektir ki bu arada başvurular da olacaktır. Yani bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz” şeklinde yapılmayan bir açıklama üzerinden akla ziyan değerlendirmelerde bulundu.

Müdürün Yaptığı Açıklamalar Odatv’yi Mutlu Etti

Bu arada FEM Müdürü Bitim’in bu değerlendirmeleri, AK Parti ile gerilim yaşayan Gülen Hareketi’nin, Hizbullah Cemaati ile de gerilim çıkacağına ihtimal veren Odatv’yi mutlu etti. Söz konusu açıklamaları haber yapan site, şu cümlelerle haberi okurlarına aktardı:

Ve Cemaat kılıçları çekti.

“AKP’nin dershanelerin kapatılması projesine en fazla Hizbullah sevindi. PKK’da mutlu oldu. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne gidilir.” Bu sözler Fethiye’de sokaklara afişler astıran FEM dershanelerinin müdürü Alim Bitin’e ait.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ziyareti sırasında konuşan FEM Dershaneleri Müdürü Alim Bitin, AKP’nin dershane projesinin Hizbullah ve PKK’ya yarayacağını belirtti. Yani cemaat, iktidarın yanı sıra dershanelerin kapatılmasına destek çıkan Hizbullah’a da meydan okuyor.”

Hatırlanacağı üzere Hizbullah Cemaati bir dün bir bildiri yayınlayarak, Zaman ve Bugün'ün ortaya attığı asılsız iddiaya tepki göstermiş, Gülen Hareketini İslam düşmanlarına hizmet edecek tutumlardan sakınmaya davet etmişti. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.