DES: Çocuk bayramında 2 bin çocuk cezaevinde!

DES: Çocuk bayramında 2 bin çocuk cezaevinde!

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Ne yazıktır ki bugün 2 bin civarında çocuğumuz cezaevinde kalıyor." dedi.

DİYARBAKIR -23 Nisan dolayısıyla bir basın açıklaması düzenleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, çocuk tutuklular hususunda göndermede bulunarak; günümüzde cezaevlerinde 2 bin civarında çocuğun olduğuna dikkat çekti.

“2 bin çocuk cezaevinde!”

İnsani hak ve hürriyetlerin ihmal edildiği tutuklamalar ve çocuk tutuklular hususuna da göndermede bulunan Avcı, günümüzde cezaevlerinde 2 bin civarında çocuğun olduğuna dikkat çekti.  Avcı, "Bu yüzden içimiz buruk ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu çocuklarımızın yeri anne kucağı ve okuldur. DES olarak bu çocuklarımızın bir an evvel cezaevinden çıkarılarak  aile ortamına kavuşmaları ve eğitim kurumlarıyla buluşmasını İstiyor bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

“Engelli çocuklarımızın hakları çok önemli”

Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı sağlayacağını söyleyen Avcı, "Türkiye’nin çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir. Türkiye’nin lokomotifi olacak olan üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklar başta olmak üzere, engelli çocuklarımız ve her çocuğumuzun gelişimi için hızla mevzuat ve uygulamaya ilişkin düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.