DES HÜDA PAR'lıların katledilmesini kınadı

DES HÜDA PAR'lıların katledilmesini kınadı

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), Şırnak’ın Kozluca(Xanikê) köyünde iki HÜDA PAR üyesinin HDP’liler tarafından katledilmesini lanetledi.

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), seçim süreciyle ile yazılı bir açıklama yayımladı. DES İl Başkanı Eyüphan Kaya adına yayımlanan açıklamada, Şırnak’ın İdil ilçesinde iki Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesinin HDP’liler tarafından katledilmesi lanetlendi.

Seçim için insanları baskı altına almanın kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, “Siyaset, halkı yönetme sanatı, seçim ise bir basamaktır. Dolayısıyla bu basamakları tırmanırken halk nezdinde kapanması zor yaralar açmamak lazım. Bu halkı birbirine düşürmeye çalışan siyasetçiler birer insi şeytanlardır. Seçimle aktif hale gelip, kamuya hizmet adına bir rol üstlenmeye niyetiniz varsa mahiyetinizdeki insanları kavga ve kargaşadan uzak tutmanız lazım. Çünkü bu gergin seçim arifesinde ölen 2 canın geri gelmesi mümkün değildir. 29 Mayıs günü İdil’in Xanék Köyünde öldürülen 2 vatandaşımız için halkımıza başsağlığı, kendilerine de rahmet ve mağfiret diliyorum.” ifadelerine yer verildi.   (Hamza Adiyaman - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.