DES:"Başörtüsü kararı özgürlükçü bir adım"

DES:"Başörtüsü kararı özgürlükçü bir adım"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar neticesinde yapılacak yönetmelik değişikliğiyle 'Liselerde' kararını, özgürlükçü bir adım olarak gördüklerini belirtti.

ANKARA- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar neticesinde yapılacak yönetmelik değişikliğiyle ‘Liselerde Başörtüsünün Serbest Bırakılması’  kararını, özgürlükçü bir adım olarak gördüklerini belirterek, kıyafet serbestliğinin yalnızca başörtüsüyle ve yalnızca öğrencilerle sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

 


DES Genel Başkanı Avcı, sendika genel merkezinde yaptığı basın toplantısında  yaptığı konuşmada, “Özgürlükçü reformlar yapmadan, demokratik değerleri yerleştirmeden, okullarımızdan beklediğimiz verimi, kalite ve başarıyı yakalayamayız. Önemli olan öğretmen ve öğrencilerimizin ne giyeceği değil, ne ürettiği, performansı ve nasıl bir artı değer ortaya koyduğudur’ ifadelerini kullandı.

 


Türkiye’de eğitimin özüne dönük, temel sorunlarına dönük hala atılması gereken ciddi adımlar bulunduğunu kaydeden Avcı, “Eğitimde bütün yapıyı ciddi bir reforma tabi tutmak gerekiyor. Eğitim sisteminin temel sorunlarıyla hesaplaşmak gerekiyor. Eğitim sisteminin haksız ve hukuksuz yasaklarından birisi de öğretmen ve öğrencilere uygulanan 12 Eylül darbe mirası kıyafet yönetmeliğidir.  Kılık kıyafet yasakları, hem öğretmenler, hem de öğrenciler için tümüyle kaldırılmalıdır. Tek tip kıyafet dâhil eğitimdeki antidemokratik tüm uygulamalar sona ermelidir.” şeklinde konuştu.

 

“24 eylül Çarşamba günü iş bırakma eylemine katılmıyoruz”


DES Genel Başkanı Avcı konuşmasının  son bölümünde, “Türkiye genelinde bazı sendikaların genel merkezleri tarafından alınan ortak kararla, 24 Eylül Çarşamba günü yapılacak bir günlük iş bırakma eylemine DES olarak katılmıyoruz. Biz DES olarak eğitimde yaşanan olumsuzluklara tabii ki kayıtsız değiliz ama, tepkilerimizi demokratik yollarla ve çocuklarımızı, halkımızı mağdur etmeyecek şekilde göstermekten yanayız.”  ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.