Devegeçidi barajı dolup taştı

Devegeçidi barajı dolup taştı

Diyarbakır’ın Dicle Nehri üzerinde bulunan Devegeçidi Barajı son günlerde yağan yoğun yağıştan dolayı suyunun bir kısmının tahliyesine karar verildi.

Son günlerde Diyarbakır da meydana gelen yoğun yağış sonrası doluluk oranı neredeyse yüzde 100’e ulaşan Devegeçidi barajının suyunun tahliye edilmesine karar verildi.

Dicle Nehri üzerinde kurulu olan Devegeçidi Barajında su kotu son günlerde yağan yoğun yağıştan dolayı 30 Mart 2015 tarihi itibari ile 756,48’e ulaşmıştı.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada son günlerde yaşanan yoğun yağmurdan dolayı Devegeçidi Barajı suyunun tahliye edileceği açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada,  “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10’uncu Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Devegeçidi Barajına gelen yüksek akımlar dolayısıyla baraj su kotu 30 Mart 2015 tarihi itibari ile 756,48’e ulaşmış olup, maksimum su kotu 757,00’dır. Bu nedenle 30 Nisan 2015 tarihinde saat 12:00’de 50 m³/sn ile su tahliyesine başlanacaktır” denildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler