Devewêrî köyünde hasta çok ama sağlık ocağı yok

Devewêrî köyünde hasta çok ama sağlık ocağı yok

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Develi (Devewêrî) )köyü sakinleri, köylerinde sağlık ocağı olmadığını ve çok mağdur edildiklerini ifade ederek yetkililerden sorunlarına çözüm getirmesini istediler.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın (Amed) Ergani (Erxenî) ilçesine bağlı Develi (Devewêrî) köyü sakinleri, 250 nüfusu bulunan köylerinde sağlık ocağı olmadığını ve çok mağdur edildiklerini ifade ederek, yetkililerden sorunlarına bir an önce el atması talebinde bulundular.

 

Diyarbakır'a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Devewêrî köyü sakinleri civar köylerde sağlık ocağı bulunduğunu ama kendi köylerinde bulunmadığını ifade ederek, köylerine sağlık ocağı yapılmasını istediler.

 

Köylerinde sağlık ocağı bulunmadığını ve bundan ötürü çok sıkıntı çektiklerini ifade eden köy sakini Veysi Yaman, hastalandıkları zaman sağlık ocağına gidebilmek için araç kiralamaları gerektiğini buna da güçlerinin yetmediğini söyleyerek, köylerine sağlık ocağı yapılmasını istediklerini söyledi.

 

Köylerine en yakın sağlık ocağının 35 kilometre uzaklıkta bulunan İncehıdır köyünde olduğunu ifade eden Yaman, " İncehıdır köyü bize çok ters düşmekte, bundan ötürü oraya gidemiyoruz. İncehıdır yerine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Ergani merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. Yolların kötü oluşu da eklenince sağlık ocağına gitmek bizim için kâbusa dönüyor" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık ocağına gittiklerinde de bazen doktor bulamadıklarını ifade eden Yaman, " Yetkililerden isteğimiz bizim köyümüze sağlık ocağı yapmaları bu imkân yoksa en azından bize daha yakın bir yerde sağlık ocağı yapmalarını istiyoruz" talebinde bulundu.

 

Mehmet Hadi Yaman ise, sağlık ocağının çok uzak olduğunu acil bir durumda hastalarını kaybedebileceklerine dikkat çekerek, yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

 

Köylülerin çok yoksul olduğunu ve yetkililerin kendileri ile ilgilenmediklerini ifade eden Yaman," 35 haneli köyümüz bulunmakta. Bizlerde insanız, bizim de hizmet istemeye hakkımız var. Bizim de köyümüze bir sağlık ocağı yapılırsa kötü mü olur? Biz de artık rahat yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. (M.Sait Adiyaman/ Hüseyin Yalçın - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.