Devlet çöpleri bile fakirlerin ellerinden aldı video

Devlet çöpleri bile fakirlerin ellerinden aldı video

Atık kâğıt toplayıcılarından kâğıt alan lisanslı firmalara 140 bin TL’ye kadar ceza verilebilecek olmasına firmalar tepki gösteriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kâğıt ve ambalaj alımı yapan firmalara tebligatta bulunarak, lisansı olmadan kâğıt ve ambalaj alımına devam edenlere 140 bin TL para cezası uygulanacağını bildirdi.

Türkiye’de kâğıt ve ambalaj atıkları toplayıcısı oldukça arttı. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye göç eden Suriyelilerin işsizlik nedeniyle sokaklardan kâğıt ve ambalaj toplamaya başlamalarıyla, bu işi yapanların da sayısında artış yaşandı.

Sokakta kâğıt ve ambalaj toplayanların ekmek parası için bu işi yaptıklarını söyleyen iş yeri sahibi İsa Çiftçi, “İnsanlar kendi ekmek parası için bu işi yapıyorlar. Biz de onlardan alıyoruz. Ve bunun için devlete vergi veriyoruz. Devlet artık çöpleri bile fakirlerin ellerinden almış. Para kazanmak için devlet artık çöplere de el attı. Çoğu aile bu işten ekmek yiyor. Nerden gelecek bu para, gidip hırsızlık mı yapsınlar.” dedi.

Ailesine destek olmak için çalıştığını belirten 8. sınıf öğrencisi Fatih Erenoğlu, “Bu işi aileme bakmak için yapıyorum. Zabıta bizi kovalıyor. ‘Siz hırsızlık yapıyorsunuz’ diyorlar. Ben hırsızlık yapmıyorum aileme bakıyorum.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.