Devlet millete hizmet için vardır

Devlet millete hizmet için vardır

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Devlet millete hizmet için vardır. Bu topraklarda biz devlet olmayı 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' düsturuyla başlattık." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Dicle ilçesini ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçenin kanaat önderleri ve muhtarlarıyla bir araya geldi.

Güzeloğlu muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında "Bugün Allah'a hamdolsun cennet gibi bir vatanın çok özel bir beldesi, bölgesi, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi, bu topraklar mübarek topraklardır. Bu topraklar peygamber ve sahabe vadisi, nice evliyanın, hak aşığının yaşadığı, manevi olarak bekçiliğini yaptığı topraklardır. Her bir karışında bu manevi hava vardır. Ve yine her bir karışında da bu toprakları vatan eyleyen şehitlerin kanı vardır.  Bu topraklar bedeli kanla ödenmiş, canla elde edilmiş topraklardır. Hiçbir haine hiçbir ihanete de teslim edilmeyecek topraklar ve vatandır." dedi.

Güzeloğlu, "Bu topraklarda yaşayan her vatandaşımız başımızın tacıdır. Her birisinin hayatını daha iyi etmek en büyük amacımızdır. Devlet millete hizmet için vardır. Bu topraklarda biz devlet olmayı 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' düsturuyla başlattık. Bizim inancımız açısından da inandığımız budur.  İnsan yaratılmış en şerefli mahlûktur. Ona hoşça bakıp bu anlamda görmemiz gerekir. Atanmış ve seçilmiş bu salonda bulunan sizler ve bizler bundan mesul ve sorumluyuz" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Dicle Kaymakamı Alparslan Kılıç ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Sabaz tarafından Dicle ilçesine yapılan hizmetlerle ilgili bilgilendirme sunumları yapıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.