“Devlete 7 milyar dolar katkımız oldu”

“Devlete 7 milyar dolar katkımız oldu”

Türkiye Petrolleri (TP) Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, devlete son 10 yıl içerisinde 7 milyar dolar katkılarının olduğunu söyledi.

Türkiye Petrolleri (TP) Bölge Müdürü olarak atanan Mustafa Demir, ünite amirleriyle birlikte kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Burada basın mensuplarıyla tanışıp sorularını yanıtlayan Demir, çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

2007 yılından bu yana TPAO Batman Bölge Müdürlüğü olarak petrol kuyularından devlete yaklaşık 7 milyar dolar katkılarının olduğunu belirten Demir, Türkiye Petrollerinin kâr eden bir kuruluş olduğunu aktardı.

Türkiye Petrolleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını söyleyen Demir, “Bizim ortak amacımız birdir. Bu şirketi daha ileriye götürmek istiyoruz. Şirketin önünü açmak ve Batman’ımıza daha faydalı hale getirmek için çaba sarf edeceğiz. Hedefimiz Bakanımızın ve Genel Müdürlüğümüzün koyduğu hedefler doğrultusunda şirketi daha ileriye götürmektir.” dedi.

Türkiye Petrollerinin devlete büyük katkısının olduğuna işaret eden Demir, “Şu an petrol üretimimiz günlük yaklaşık 26 bin 500 ile 27 bin 500 varil arasında değişiyor. Bu, kuyuların durumuna göre değişiyor. Devlete son 10 yılda 7 milyar dolar katkımız oldu. Türkiye Petrolleri zarar ediyor iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Eğer ki zarar etmiş olsaydı bu kadar kâr elde etmiş olmazdı.” ifadelerini kullandı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler