Devletin dini adalet olmalıdır

Devletin dini adalet olmalıdır

​HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdussamed Yalçın, devletin dininin adalet olması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği programı düzenlendi. Programa birçok STK, kanat önderi ve halk katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması yapan HÜDA PAR Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Çalhan, programa icabet eden herkese teşekkür etti.

Çalhan’ın konuşmasının ardından iftar programına katılan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdussamed Yalçın da bir konuşma yaptı.

Devletin dininin adalet olması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Değerli misafirler bu seçim süreci içerisinde, Türkiye’de gelinen noktada çalkantılarla boğuşmak üzereyiz. Bir taraftan içerden bir taraftan dışardan kuşatılmışlık içerisindeyiz. Özellikle bu fırsatı değerlendirmek durumundayız. Bu seçimde oy kullanırken özellikle doğru tercih yapmak noktasında dikkat etmeliyiz. Bu hepimizin malumudur, hepimiz bu süreç içerisindeyiz. HÜDA PAR olarak bizler kurulurken İslam’ı ölçü alan bir parti olarak ortaya çıktık ve bu İslam merkezli siyasetin içerisine de insanı yerleştirdik. Bu sebeple biz diyoruz ki devletin dini adalet olmalıdır. Devletin dini adalettir. Bu Hz. Ali’nin sözünden hareketle devlet her şeyden önce adaleti tesis etmelidir. Adalet tesis edildiği zaman bizim birlik beraberlik ve kardeşliğimizde tesis edilecek, sıkıntılarımız gidecek, hizmette yerini bulacaktır.” diye konuştu.

Farklı etnik ve farklı inançların yasal olarak kabul edilip güvence altına alınması gerektiğini belirten Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

“Yönetimin, sistemin yöneticisi mutlaka adaletli olmalıdır. Farklı etnikler farklı inançlar yasal olarak kabul edilip güvence altına alınmalıdır. Din, namus, vicdan, akıl ve nesil emniyeti devlet güvencesi ile garanti altına alınmalıdır. Herkes eşit mesafede hukuk üstünlüğüne sahip olmalı, adalet düzeyinde buna sahip çıkılmalıdır. Toplumumuzun oluşturduğu bu ilkeleri değerleri ile hareket ettik. Bu sebepten ötürü bizler diyoruz ki; önce insan öncelik adalet olmalıdır. Devletin ideolojisinin adalet olacağı gibi devletin özünde de adalet olmalıdır. Devletin öne çıkarmak istediği insan ve insan değerleri olmalıdır. Eğer bunlar merkeze alınmazsa yaşadığımız sıkıntılarımızdan hiçbir zaman kurtulamayız.”

İftar programı, bölgenin âlimlerinden olan İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler