DGS heyecanı başladı

DGS heyecanı başladı

​ÖSYM tarafından düzenlenen ve bir milyondan fazla öğrencinin başvuru yaptığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) heyecanı başladı.

2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile Açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan DGS’ye katılacak  olan adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav binalarında hazır bulundu.

Saat 09.30 itibarıyla sınav salonlarına alınmaya başlanan adayların su haricinde içeriye herhangi bir maddenin alınmasına izin verilmedi. ÖSYM’nin düzenlediği diğer sınavlarda geçerli olan tüm kuralların geçerli olduğu sınava saat, kolye, cep  telefonu, kalem silgi gibi hiçbir malzeme alınmadı. Saat 10.15 itibarıyla başlayan sınav için sınav salonlarının kapısı saat 10.00'da kapatıldı.

Sınav için ayrıca, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 30 Haziran 2019 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutuldu.

150 dakika sürecek olan sınav saat 12.45’te sona erecek

DGS puanları nasıl hesaplanacak?

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS yerleştirmeleri nasıl yapılacak?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’ de ders muafiyeti nasıl olacak?

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Pazar günü düzenlenecek 2019-DGS’nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

2019-DGS sonuçları ÖSYM tarafından 25 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler