DHA'dan Kürdistan bayrağı hazımsızlığı

DHA'dan Kürdistan bayrağı hazımsızlığı

Demirören Haber Ajansı, Kürdistan bayrağını sansürleyerek vermesi hazımsızlığını gösterdi.

Dmirören Haber Ajansının (DHA), Irak Kürdistanı Bölgesinin başkenti Erbil'de Türkiyeli diplomat Osman Köse'yi öldüren Mazlum Dağ'ın yakalama haberini servis ederken Kürdistan bayrağını sansürlemesi tepkilere neden oldu.

DHA'nın Kürdistan bayrağı hazımsızlığına sosyal medyada kullanıcıları da Kürdistan bayrağı paylaşarak tepki gösterdiler.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski lideri Mesut Barzani'nin Türkiye'ye gelişi sırasında İstanbul Havaalanı Devlet Konuk Evi'nde Kürdistan bayrağı direğe çekilmişti. Bayrağın direğe çekilmesi tartışmalarına dönemin Başbakanı Binali Yıldırım yanıt vermişti.

Yıldırım, "Irak anayasasına göre kuzey Kürdistan bölgesel yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Ve dünyada da bu şekilde tanınır." ifadelerini kullanıştı.

Hükümet tarafından da kabul görünen ve portallerde kullanılan Kürdistan bayrağını buzlanarak verilmesi "ırkçılık" olarak yorumlandı.  

Geçtiğimiz günlerde Irak Kürdistan Bölgesi'nden Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'e gelen turistler, 'Kürdistan' yazılı atkıyla fotoğraf çektirmek isterken, çevredeki bir grubun ırkçı saldırısına uğramıştı.

Olayın hemen ardından Trabzon Valiliği saldırıya maruz kalan IKBY'den 9 kişiyi gözaltına alındığını duyurmuştu. Valiliğin bu uygulaması birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler