DHBT sınavında mağduriyetler yaşandı

DHBT sınavında mağduriyetler yaşandı

DHBT sınavı için okula giden bazı öğrenciler sınav yerlerinin değişmesi nedeniyle sınava alınmadı.

DİYARBAKIR -   Din hizmetlerinde görev almak için Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına girecek adayların sınav yerlerinin değiştirilmesi ve adaylara haber verilmemesinden dolayı birçok kişi mağdur oldu.

 

Sınava gireceği okula giden fakat listede ismi olmadığı için sınava alınmayan Hamdullah Kinay yaşadığı mağduriyeti anlattı.

 

Kinay, “Bugün yeterlilik sınavı için 6 gün önceden aldığım sınav giriş belgemle sınava gireceğim okula gittim. Okula gittiğim zaman sınav görevlileri listelerde ismimin olmadığını söylediler. İnternet üzerinden baktığımızda yerlerimiz değişmişti. Sınav giriş yerim Namık Kemal Lisesi’nden Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne alınmıştı.” dedi.

 

Kendisi ile beraber 9 kişinin daha sınava alınmadığını ifade eden Kinay, ÖSYM’nin Ankara’dan gönderdiği yetkiliyi aradıklarını, tutanağın tutulduğunu fakat tekrar sınava girmemiz ile ilgili herhangi bir şey yapılmadığını belirtti.

 

Mağdur edildikleri için şikâyetçi olacaklarını ifade eden Kinay, mağdur olan diğer öğrencilerle beraber üniversiteye gidip, ÖSYM yetkilisiyle görüştüklerini, mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi. Fakat bundan emin olmadıkları için şikâyetçi olacaklarını ve şikâyet için gerekli belgeleri aldıklarını söyledi. (Hamza Adıyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.