DİB Hilvanlı öğrencilere 400 adet Kur’an meali gönderdi

DİB Hilvanlı öğrencilere 400 adet Kur’an meali gönderdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yaklaşık 400 adet Kur’an-ı Kerim meali hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için hediye olarak gönderilen yaklaşık 400 adet Kur’an’ı Kerim meali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Öğrencilere Kur’an’ı Kerim mealini takdim eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Turğut, İslam’ın sadece İmam Hatip okullarında değil, diğer okullarda da öğrenilebileceğini belirterek, ”Bizim dinimizi iyice öğrenmemiz lazım. İyice öğrenmemiz için de asıl kaynak olan Kur’an-ı Kerim’i okumak lazım. İslam’da sıratel müstekim denilen doğru bir yol vardır. İşte o sırâtel müştekim Kur’an-ı Kerim’dir. Gençlerin imanlı ve bilinçli bir şekilde yetişmesi için dinlerini, asıl kaynak olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin (sav) sünnetinden öğrenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmasının ardından, DİB tarafından hediye olarak gönderilen Kur’an’ı Kerim mealleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turğut, okul müdürü ve öğretmenler tarafından öğrencilere dağıtıldı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.